Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Instalace trvá pouhých pět minut a ovládá se aplikací. Schneider Electric představuje Charge, chytrou nabíječku pro elektromobil

Nová nabíjecí stanice Schneider Charge od Schneider Electric představuje špičku v domácím nabíjení elektromobilů. Instalace je snadná, zabere pouhých pět minut a stanici lze umístit prakticky kdekoliv.

Ovládání probíhá pomocí mobilní aplikace, která umožňuje další nastavení. Pořízení Schneider Charge představuje v éře elektromobility pohodlný a efektivní způsob nabíjení elektromobilu, investici do budoucnosti a navýšení hodnoty nemovitosti.

Schneider Charge

„Jednou z největších předností této nabíjecí stanice je možnost ovládání pomocí mobilní aplikace. Stačí si stáhnout aplikaci Monta nebo jakoukoliv jinou aplikaci třetích stran, která je se zařízením kompatibilní, a uživatel získá rozšířenou kontrolu nad nabíjením svého elektromobilu. Může například nastavit, kdy se má vůz automaticky začít nabíjet nebo kdy chce, aby bylo jeho auto připravené k jízdě. Nabíjení si tak lze naplánovat na dobu, kdy je elektřina nejlevnější a ekologicky nejšetrnější. Aplikace také umožní vzdáleně spustit nebo zastavit nabíjení, autorizovat přístup ke stanici pomocí telefonu, nebo dokonce sdílet stanici s rodinou či přáteli,“ vysvětluje expert na elektromobilitu ze společnosti Schneider Electric, Leoš Kabát.

 

Díky třem možnostem vedení kabelu – spodnímu, hornímu nebo zadnímu – lze stanici umístit prakticky kdekoliv. Nezáleží na tom, zda jsou stěny domu dřevěné či betonové, Schneider Charge se přizpůsobí. Schneider Electric navíc poskytuje technickou podporu při instalaci, používání i údržbě nabíjecí stanice.

Schneider Charge si můžete pořídit společně s Peak kontrolérem, který ochrání vaši domácnost před přetížením elektrické sítě. Díky kontroléru stanice automaticky reguluje svůj výkon s ohledem na aktuální odběr energie v domě. Nabíjení vozu tak nemůže způsobit výpadek proudu či poškodit spotřebiče. Stanice přizpůsobí rychlost nabíjení tak, aby byla domácnost vždy zásobena dostatkem elektřiny.

„Balení nabíjecí stanice je vyrobeno z recyklovatelných materiálů a je navrženo tak, aby bylo minimalizováno množství odpadu. Samotná stanice je vysoce energeticky účinná a podporuje využívání obnovitelných zdrojů energie. Na její pořízení a instalaci může majitel čerpat dotace, což je určitě výhodou,“ doplňuje Leoš Kabát.

Pořízením nabíjecí stanice Schneider Charge se uživateli dostává nejen pohodlného a efektivního způsobu nabíjení elektromobilu, ale také investice do budoucnosti. Stanice se stane nedílnou součástí chytrého domova a poskytne vyšší kontrolu nad spotřebou elektrické energie. Zároveň zvýší hodnotu nemovitosti v době, kdy čím dál tím více lidí vlastní elektromobil.

Schneider Electric CZ


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama