Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak nainstalovat pohon na posuvnou bránu

Rozhodli jste se pro pořízení moderní vjezdové brány s dálkovým ovládáním? V tom případě vás čeká ještě výběr vhodného pohonu k bráně a jeho instalace. Zjistěte, jak na to.

Podle čeho vybrat pohon na posuvnou bránu

Pohon musí především odpovídat parametrům brány. Zohledněte tedy, zda se jedná o křídlovou nebo posuvnou bránu, ale také velikost a hmotnost brány. Důležitým kritériem výběru je i způsob ovládání, tedy buď pouze pomocí tlačítka na bráně, anebo dálkově pomocí ovladače, v případě pokročilých modelů také pomocí mobilní aplikace.

Moderní pohony mohou být instalovány v nosném sloupku, díky čemuž nijak nenaruší design vašeho oplocení. Nezapomeňte také na bezpečnostní prvky. Infrazávory v případě překážky automaticky zastaví pohyb brány.

Instalace pohonu na posuvnou bránu

Pohon na vjezdovou bránu zvládne nainstalovat svépomocí každý zručný kutil. Mezi základní části pohonu patří motor, řídicí jednotka a ovladač. V sadě dále najdete montážní a spojovací materiál, kabeláž či doplňkové bezpečnostní prvky (fotobuňky apod.).

Při instalaci motoru se vždy řiďte návodem od výrobce a nezapomeňte vzít v úvahu, do jaké strany se bude brána otvírat. Dalším krokem je instalace řídicí jednotky, která propojuje motor, dálkový ovladač a další bezpečnostní prvky (infrazávory, maják apod.). Zde je důležité zvolit vhodné kabely a myslet na bezpečnost - před započetím práce s elektroinstalací vypněte jistič přívodu elektřiny.

Po úspěšné instalaci motoru a řídicí jednotky je potřeba ještě celý systém nastavit dle návodu a otestovat. Pokud máte ohledně instalace či nastavení jakékoliv pochybnosti, obraťte se na odbornou firmu.

Pohony posuvných bran


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama