Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ABB vrátilo z Ostravy do výroby už 3.878 robotů od roku 2007

ABB tak i formou vracení robotů k uživatelům reaguje na požadavky zákazníků na udržitelnost, a zapojuje se tak do cirkulární ekonomiky .

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Vzhledem k prodlouženým dodacím lhůtám v důsledku narušení dodavatelského řetězce, které bylo z velké části způsobeno celosvětovou pandemií, narostla v roce 2022 poptávka po repasovaných robotech o více než čtvrtinu. Společnost ABB očekává, že poptávka poroste i nadále, neboť udržitelnější řešení hledají i výrobci.

Za posledních 16 let ABB ve svém ostravském centru repasovalo už 3.878 robotů. ABB má v Asii, Evropě a Spojených státech celkem šest repasních center, kde je ročně zrepasováno přibližně 250 robotů.

ABB zákazníkům nabízí odkup opotřebených nebo nefunkčních robotů, které v ostravském centru odborně repasuje. Většinou lze znovu použít 60 až 80 % původního robotu, zbytek je odeslán certifikovaným partnerům k recyklaci. Roboty ABB nasazené v automobilovém průmyslu lze po repasi využít podruhé, pětinu z nich i potřetí.

Více informací


ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 
Reklama