Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Automatizované budovy na vlastní oči

HDL Automation s.r.o. jako dodavatel systémové elektroinstalace spolupracuje s řadou partnerů, elektroinstalačních a implementačních firem. Jedním z nich je firma L.KRET s.r.o., která HDL systémy automatizace budov „oživila“.

Asi není pochyb, že nejúčinnější propagací značky, výrobků jsou konkrétní činy, a v tomto případě reference.

Moderní ani historická budova se neobejde bez moderních technologií

TZMO Czech Republic je evropským výrobcem a dodavatelem sanitárního zboží, kosmetiky a zdravotnických prostředků na světovém trhu. Disponuje vlastním Výzkumným a Vývojovým Centrem – Tricomed, které úzce spolupracuje s vědeckými institucemi, podílí se na řešení problémů v oblasti zdravotnické techniky, biotechnologie a kosmetologie. V TZMO je použit KNX mezinárodní standard automatizace budov od značky HDL. Chodby jsou řízeny přes lx/pohybová čidla světel, všechno osvětlení v místnostech je stmívatelné. Na systém jsou připojeny žaluzie, které jsou řízené buď manuálně nebo na ně dohlíží meteostanice a dle venkovních podmínek je naklápí, zatahuje či vytahuje. Nejenom žaluzie, ale i světla se řídí automatickým programem, který například po skončení pracovní doby sám zhasíná, zatahuje žaluzie a ráno naopak žaluzie vytahuje. Přes panely DLP je napojeno také topení a klimatizace. Celá budova je rozdělena na 4 linie. Rozhraní DALI navíc řídí osvětlení na hale, kde využívá snímané vstupy z PIR sensorů.

THE MANES Boutique Hotel Prague, jenž se nachází v centru Prahy, u nábřeží Vltavy, 1 km od Václavského náměstí i Staroměstského náměstí, nabízí moderní interiér a stylové pokoje. Tato historická budova prošla rekonstrukcí a osvětlení kavárny a lobby hotelu, realizované přes sběrnici DALI, jsou řízeny plně autonomním systémem Buspro od HDL. Většina světel je stmívatelná a jsou rozdělena do čtyřech samostatných časových scén. Ovládání je provedeno přes 10“ displej umístěný za recepcí a rovněž přes nástěnné panely s displejem DLP v kavárně. Obsluha recepce či kavárny použije ale ovládací panely výjimečně, protože systém funguje pomocí logického modulu a řídí se sám kalendářním datem, západem/východem slunce a časem atd…

Více o produktech HDL Automation s.r.o.


HDL Automation s.r.o.
logo HDL Automation s.r.o.

HDL Automation s.r.o. zastupuje značky HDL, IQRC, MyMight, Enertex, smart:)things, Hoteza, Raysgem, Matrix. Dodává škálu produktů od jednotlivých modulů až po kompletní automatizační systémy budov, systémovou elektroinstalací vytváří inteligentní budovy.

 
 
Reklama