Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VIDEO: Jak snadno automatizovat hotové bydlení? Tento byt jde příkladem

Některá řešení objevíme pozdě, a pak litujeme. Dají se plány ještě změnit a získat automatizaci? V tomto bytě v Krakově se to snadno podařilo! Stačilo skoro hotový byt vybavit bezdrátovou technologií.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Požadavek na inteligentní automatizaci bytu přišel ve velmi pokročilé fázi prací, proto nepřicházelo v úvahu sekání do zdí a nová kabeláž. Majitele přesvědčila jednoduchost ovládání a všestrannost systému. A tak padla volba na bezdrátové řešení - technologii Loxone Air. Systém hravě a bez ústupků splnil požadavky na funkce a komponenty skvěle zapadly do interiéru.

Systém ve spojení se stmívatelným osvětlením umožnil majiteli vytvářet světelné nálady. Scéna „Kino“ zapne tlumené osvětlení, spustí rolety, zapne projektor a Hi-Fi systém. U vchodu do bytu se osvětlení spouští automaticky v závislosti na jasu přirozeného světla. Pokud chce uživatel něco změnit, stačí jedno kliknutí na tlačítko, případně lze použít aplikaci.

Tlačítko Touch Pure umožňuje rychlé ovládání a nahradí až pět běžných vypínačů, ušetří místo na stěně a je mnohem elegantnější. Navíc v sobě ukrývá čidlo teploty a vlhkosti, nahrazuje tak termostat a umožňuje automatickou ventilaci.

Spolupráce klimatizace a automaticky regulovaných, bezdrátových hlavic na radiátorech zajišťuje optimální teplotu. Vytápění má na starosti plynový kotel a jeho inteligentním řízením lze dosáhnout až 30% úspory!

Kódová klávesnice umožňuje přístup pomocí kódu nebo klíčenky NFC. Uživatel má plnou kontrolu nad přístupovými právy v aplikaci Loxone. S přístupovým systémem je propojen alarm spolupracující se senzory přítomnosti. Právě senzory přítomnosti jsou základním kamenem automatizace bytu.

Objevte bezdrátovou technologii pro inteligentní domácnosti a budovy.


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama