Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový ovládací prvek systémové elektroinstalace

Na trhu se lze potkat s mnoha designy dotykových ovladačů. Většinou svým vzhledem připomínají tablet. Nový ovládací prvek Tile Display HDL-MPL35C/TILE.48 od HDLA umožňuje se odlišit.

Uspokojí požadavky uživatele na jednoduchost, funkčnost, přehlednost, ale i náročné požadavky bytového architekta na soulad s interiérem.

Mnohé překvapí tenký rámeček, uživatelsky příjemné rozhraní s vysokým rozlišením a s trendy ikonami. Samostatné stránky jsou nastaveny pro ovládání osvětlení, závěsů, žaluzií, klimatizace, vytápění, hudby nebo i ventilace či rekuperace. Nová série přichází s dvěma verzemi různých materiálů – kov a plast. Čtyři decentní barevná provedení rámečku jemně zvýrazňují hranu ovladače v návaznosti na stěnu.

Panely HDL mají standardně menu v anglickém jazyce. V další vlně jsou doplněny o osm dalších jazykových verzí, mezi něž patří i čeština. Nástěnný ovladač nevylučuje použití vzdáleného ovládání přes aplikaci HDL ON. Ovladačem Tile Display lze rovněž ovládat RGB barevné zdroje pomocí barevného kruhu „color wheel“. Světelné zdroje s možností měnit barvu se v interiérech používají k vytváření efektů a nálad. Jde nejčastěji o LED pásky barevného systému RGB nebo RGBW.

Technické detaily: rozlišení LCD displeje 3,5“ je 480 * 480, podporuje scény, vestavěný teplotní senzor, senzor vlhkosti a senzor přiblížení, dostupný v barvách rámečku stříbrná a kosmická šedá. Materiál rámečku je plast (slonovinová bílá/popel šedá barva) nebo kov (zlatá champagne/vesmírná šedá). Jelikož je ovladač součástí systémové elektroinstalace, vyžaduje sběrnicovou spojku HDL-MPPI/TILE.48 a sběrnicové propojení na akční členy v rozvaděči. Tile Display je v provedení jak pro standardizovaný systém automatizace KNX, tak i pro vlastní systém HDL Buspro.

Více informací


HDL Automation s.r.o.
logo HDL Automation s.r.o.

HDL Automation s.r.o. zastupuje značky HDL, IQRC, MyMight, Enertex, smart:)things, Hoteza, Raysgem, Matrix. Dodává škálu produktů od jednotlivých modulů až po kompletní automatizační systémy budov, systémovou elektroinstalací vytváří inteligentní budovy.

 
 
Reklama