Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dvoukanálová Zenerova bariéra ZbC2+

Dvě stejné Zenerovy bariéry ZB1 a ZB2 ve společném pouzdře.

Zenerova bariéra je certifikovaným jiskrově bezpečným rozhraním. Slouží k připojení certifikovaného jiskrově bezpečného přístroje umístěného v prostředí s nebezpečím výbuchu k necertifikovanému zařízení, které je v prostředí bez nebezpečí výbuchu. Omezuje množství energie přenášené do prostředí s nebezpečím výbuchu na úroveň, která není schopna zapálit výbušnou atmosféru.

Jiskrově bezpečný přístroj v prostředí s nebezpečím výbuchu a Zenerova bariéra v prostředí bez nebezpečí výbuchu musí být v souladu. Musí platit, že jiskrově bezpečné parametry Uo a Io Zenerovy bariéry musí být menší než hodnoty Ui a Ii přístroje (Ui a Ii jsou maximální hodnoty napětí a proudu, které mohou být dle certifikátu přivedeny na svorky přístroje).

ZbC2+ obsahuje ve společném pouzdře dvě stejné bariéry se zpětnou diodou a je určena pro montáž na DIN lištu v prostředí bez nebezpečí výbuchu. Pro připojení vodičů slouží šroubovací svorkovnice. Základní podmínkou bezchybné funkce Zenerovy bariéry je spolehlivé uzemnění. Součástí pouzdra je zemnící kontakt. Nezbytné je dodatečné uzemnění jedním nebo více vodiči pomocí svorek.

Shoda se směrnicí 2014/34/EU (NV 116/2016 Sb.)
Shoda s normou ČSN EN IEC 60079-0:2018, ČSN EN 60079-11:2012
Certifikát o přezkoušení typu FTZÚ 22 ATEX 0018X
Identifikační označení EX ll (3)G [Ex ic Gc] IIC
Napětí Uo 29,4 V
Proud Io 96 mA
Odpor Ro min. 306 Ω

ZbC2+ je možné vužít se snímači teploty a vlhkosti do prostředí s nebezpečím výbuchu, které také nabízíme T3110EX, T3111EX, T3113Ex.

Vice informací o produktech do EX prostředí.


COMET SYSTEM, s.r.o.
logo COMET SYSTEM, s.r.o.

Vývoj a výroba průmyslových a interiérových snímačů teploty, vlhkosti, atmosférického tlaku, koncentrace CO₂ pro techniku budov. Analogové výstupy 4-20mA, 0-10V. Sériové výstupy RS485, RS232. Ethernetové rozhraní - http, smtp, snmp, SOAP, telnet, www ...

 
 
Reklama