Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Loxone má certifikaci Works with Apple HomeKit. Komunikuje se Siri

Loxone Miniserver je nově oficiálně certifikován společností Apple. Nosí tak označení Works with Apple Homekit. Díky podpoře lze ovládat technologie napojené na Loxone pomocí Siri.

Ovládat hlasem je možné například osvětlení, stínění, větrání, vytápění a další. Rovněž mohou uživatelé ovládat svou domácnost nebo budovu s aplikací Domácnost. Díky její integraci v iOS, macOS a iPadOS se k oblíbeným funkcím dostanou přes Ovládací centrum ještě snadněji a rychleji.

Hlasové ovládání přes Siri a vizualizace nejsou jedinými novými funkcemi, které plynou z integrace Apple HomeKit. Loxone lze používat i v aplikaci Zkratky Apple.

Systém Loxone vždy dbal na bezpečnost osobních dat uživatelů. Novinka tuto zásadu nijak neoslabí. Zařízení Apple totiž komunikuje s Miniserverem v místní síti. Při externím přístupu je potřeba HomePod, iPad nebo Apple TV. V takovém případě - pokud je někdo mimo domov a přeje si ovládat na dálku přes HomeKit - komunikuje iPhone uživatele s příslušným zařízením v budově přes iCloud. Samotná komunikace s Miniserverem pak probíhá opět v lokální síti. Data tak nikam neputují.

Podmínkou pro získání podpory je Miniserver 2. generace a odpovídající verze nástroje Loxone Config - 12.2.12.1 a vyšší. Při zapnutých automatických aktualizacích projektu se podpora sama aktivuje, pak už stačí jen aktualizovat aplikaci Loxone a lze přejít k nastavení.

Do aplikace Domácnost si lze přenést všechny podporované objekty z programu v Loxone Config. Podporovány jsou například tyto funkc a funkční bloky: Ovládání osvětlení, Automatické žaluzie, Ovládání větrání, Střešní okno, Brána, Inteligentní regulace pokojové teploty a spousta dalších.

Více informací a video


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama