Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová verze vývojového prostředí Mervis IDE pro řídicí jednotky Unipi

Update na verzi Mervis IDE 2.4.1 přináší spouštění programů při události, pokročilé úpravy vzhledu lokální webové stránky (HMI) a řadu dalších novinek.

Mervis je kompletní softwarové řešení zdarma poskytované ke všem PLC Unipi. Jedná se o profesionální platformu vhodnou pro širokou škálu nasazení, od řízení chytré domácnosti až po průmyslovou automatizaci. Jádrem systému je vývojové prostředí Mervis IDE, které je určeno pro tvorbu, ladění a správu řídicích programů pro kontroléry Unipi. Jeho součástmi jsou i editor webových uživatelských rozhraní HMI a editor vizualizace pro službu Mervis SCADA. Vedle IDE máte k dispozici rovněž i balíček online služeb Mervis Cloud - Mervis DB pro ukládání historie proměnných do databáze, Mervis Proxy pro bezpečný vzdálený přístup k PLC, a Mervis SCADA pro dispečerské řízení a analýzu dat.

Nejvýznamnější novinky verze 2.4.1

  • Spouštění programů při události: nyní můžete pro PLC definovat úlohy typu událost (event task) které, podle dvoustavové proměnné (bool) řízené z hlavního programu, umožňují běh dalších programů na základě aktuální hodnoty, nebo změny stavu řídicí proměnné. 
  • Možnost pokročilé úpravy vzhledu lokální webové stránky (HMI): možnost pokročilých úprav vzhledu webového rozhraní (HMI). Mezi možné úpravy patří např.: nahrání vlastního loga, změna barvy rozhraní, speciální tvary, či efekty tlačítek a indikátorů, úplné skrytí panelu s ovládacími prvky HMI a mnoho dalších úprav. Tato nová funkcionalita Vám pomůže k vytvoření produktu s vlastním brandingem.

Více informací o Mervis IDE 2.4.1


Unipi.technology
logo Unipi.technology

Vývoj a výroba programovatelných řídicích jednotek (PLC), převodníků, senzorů a systémů pro technická zařízení budov, BMS, chytré domácnosti, výrobu, průmysl a automatizaci.

 
 
Reklama