Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hydroponické kontejnery využívají IoT technologie Siemens

Nejmodernější hydroponické bylinkové a zeleninové farmy, které vyvíjí také pražský GreeenTech, produkují zeleninu během celého roku a za každého počasí.

Řízení pěstebních kontejnerů stojí na flexibilním řídicím systému řady SIMATIC S7-1200, který doplňují zdroje PSU6200 a vizualizační panely řady Unified. Hydroponický pěstební kontejner GreeenBox si lze od 17. do 22. srpna prohlédnout v Manifestu Anděl.

Koncept GreeenTech využívá koncept vertikálních hydroponických systémů pěstování, kde jsou pěstební plochy uspořádané do svisle naskládaných vrstev. Rostliny nejsou umístěny v půdě, ale v živném roztoku, který cirkuluje u kořenového systému rostlin.

Jedná se o udržitelný způsob pěstování rostlin, díky nastavených pěstebním programům, které se stále díky automatizaci zdokonalují a zcela efektivnímu řízení lze ve srovnání s konvenčním zemědělstvím ušetřit až 95 % potřebné vody.

Pěstování řídí systémy Siemens

Mezi největší výzvy při budování hydroponických farem patří technologická náročnost systému a vysoké energetické nároky samotného pěstování. Stále vzrůstající investice do hydroponických vertikálních farem v zahraničí ale naznačují trend, podle kterého se v budoucnu stanou tyto farmy běžnou součástí všech velkých měst.

Více informací


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama