Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Merbon Windows Runtime

S verzí Merbon IDE 2.4.0.17 přichází i dlouho očekávaný Merbon Runtime pro OS Windows. Je součástí instalátoru IDE a pro svůj běh vyžaduje Windows 8.1 nebo 10 a vyšší.

Nová verze Merbon IDE 2.4.0.17 bude vydána během léta 2021.

Merbon Runtime není co do počtu datových bodů nijak omezen, maximální počet fyzických datových bodů, kanálů i proměnných je dán možnostmi hardwaru, na kterém runtime běží. Zásadní je zejména velikost paměti. Při nasazení na běžně používané platformy, jako je kancelářský osobní počítač, můžeme počítat s desítkami tisíc proměnných. Merbon RT nabízí všechny funkce, které známe z výkonných platforem markMX nebo mark320, tedy zápis dat do databáze Merbon DB, místní ukládání historie, komunikaci s proxy serverem atd.

Runtime podporuje stejnou sadu komunikačních driverů, jako PLC s OS Linux. Dokáže tedy komunikovat protokoly BACnet TCP, Modbus TCP/RTU, M-bus, OPC, IEC 62056-21 a SSCP přes TCP nebo sériovou linku. Může se využít jako výkonné „softwarové PLC“ nebo převodník protokolů, nad nímž beží vizualizace - Merbon SCADA - nebo OPC server pro integraci do cizích systémů.

Více informací najdete zde .

Více informací


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama