Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Několik tipů pro výběr svítidel do dětského pokoje

Dětský pokoj představuje poměrně specifickou místnost, a to v mnoha různých ohledech. Na rozdíl od jiných pokojů není pouze prostorem, ve kterém vykonáváme jen jednu specifickou činnost.


Zdroj obrázku: {MAX 3D Design} / Shutterstock.com

Vždyť třeba v obývacím pokoji prostě lenoším, v pracovně se věnujeme zaměstnání a v ložnici relaxujeme či spíme. U dětského pokoje je tomu jinak. Vyznačuje se multifunkčním využitím. Dítě tady sice spí, nicméně rádo si také v útlejším věku hraje a zapomenout nelze ani na pracovní školní povinnosti. Občas si sem samozřejmě pozve i nějakou tu návštěvu. Důležité je tedy velmi kvalitní vybavení dětského pokoje, a to nejrůznějším nábytkem a spotřebiči.

Stropní svítidlo jako základ

Velmi důležitou roli hraje v dětském pokoji stropní svítidlo. To se až následně doplní o mnohá další svítidla. Myslet byste měli také na kvalitní třífázový dvoutarifní rozvaděč, který bude zapotřebí. Co se týká samotného stropního svítidla, určitě by mělo dávat největší porci světla. Vězte, že bude zapotřebí a fakticky jej ostatními světelnými zdroji nebude mít šanci nijak nahradit. Výběr konkrétního modelu je individuální, nicméně rozhodně by se nemělo jednat o nějaký velký závěsný lustr, který bude v interiéru jednak zavazet, a jednak také nebude vypadat příliš dobře. Ideální volbou jsou bodová stropní svítidla. Ta je možné volit v různých variantách dle konkrétní potřeby.

Stropní bodová svítidla jako hlavní i doplňkový světelný zdroj

Jestliže půjdete do stropních bodových svítidel, bude zapotřebí volit jich hned několik, aby se světlo mohlo pohodlně dostat do různých částí interiéru dětského pokoje. Optimální jsou světla, která je možné bez větších problémů naklánět na strany dle vlastní potřeby. Vytvoříte si tak optimálně osvětlený prostor se vším všudy. Ostatními bodovými světly pak můžete interiér dětského pokoje optimálně doladit dle potřeby. Nikdy nevíte, v jaké části bude dodatečné osvětlení prostoru zapotřebí.

Kolejnicová svítidla jsou také variabilní

Chtěli byste maximálně variabilní svítidlo, které vyžaduje pouze minimální doplnění? Pak vsaďte na kolejnicovou variantu. Jednotlivá svítidla se pohodlně pohybují po kolejnici a dostanete je přesně tam, kam potřebujete. Vůbec nic složitého. Naopak, jedná se o maximálně univerzální řešení se vším všudy. Nároční rodiče a také náročné děti budou mít z takovéhoto systému velkou radost. Už žádný kout v dětském pokoji nebude nikdy temný, tím si můžete být maximálně jistí.

Více informací

 
 
Reklama