Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Současné technologické trendy a jejich vliv na kuchyňské elektrospotřebiče

Moderní technologie mají vliv na naše domácnosti, a to i na „obyčejné“ domácí elektrospotřebiče. Lidé mají vyšší nároky a méně času. Potřebují dokonale zorganizovanou a úspornou domácnost.


Zdroj: Bigstockphoto.com

Šetrná řešení pro naše peněženky i životní prostředí

Energetická úspora je v současné době tím nejdůležitějším. Nově postavené domy musí být energeticky úsporné, a to se odráží i na výběru elektrospotřebičů. Výrobků v té nejúspornější energetické třídě je tak na trhu čím dál více.

Kvůli komplikovanému označení energetických tříd, které je v současné době až do A+++, se toto od března 2021 mění. Nově budou domácí elektrospotřebiče označené štítky od A po G.

Velký posun pro lednice

Výrobci lednic si uvědomují zvyšující se nároky na skladování potravin koncového zákazníka. Může za to i pandemie. Lidé jsou více doma, častěji vaří a pociťují tak nedostatek chladicích prostorů.

Lednice se zvětšují a běžnou součástí kuchyně se stávají i sekundární monoklimatické lednice, mrazáky, lednice na nápoje, minibary či lednice na víno. Moderní lednice mají více chladicích zón, díky kterým je možné uchovávat na jinou teplotu ovoce a na jinou maso.

Napojení na Wifi či Bluetooth

Jsou to právě lednice, které jsou v současné době krásným příkladem napojení spotřebiče na bezdrátový internet. Chytré lednice kontrolují stav našich zásob, stávají se komunikačním centrem rodiny, jsou zdrojem zábavy či informací.

Dochází také k velkému posunu v používání bluetooth. Je možné, že veškerá zařízení budeme postupně ovládat prostřednictvím aplikací v telefonu. Nastavíme si tak například minutku na troubě, výšku teploty vody v rychlovarné konvici či délku odsávání digestoře.

 
 
Reklama