Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chybné zobrazování diakritiky na webu PLC a nepřístupný BACnet server

U některých PLC s OS Linux se po přehrání runtimu může stát, že webové stránky obsahují „rozsypané“ znaky a není přístupný BACnet server. Jak problém snadno opravit?

U některých PLC s OS Linux se po přehrání runtimu může stát, že webové stránky obsahují „rozsypané“ znaky a není přístupný BACnet server. To je způsobeno chybějícím záznamem v konfiguračním skriptu. Problémy lze snadno opravit, a to takto:

Je nutné doplnit znakovou sadu UTF-8 v Linuxu přehráním souboru nginx.conf a ve firewallu povolit přístup na UDP port 47808.

  • V programu WinSCP vyberte protokol SCP.
  • Do kolonky hostitel zadejte IP adresu PLC, port 22, uživatelské jméno root a heslo „code“ ze štítku PLC (viz zde https://domat-int.com/poznamky-k-verzim/2018/heslo-do-linuxovych-plc; v případě, že na štítku PLC není kód uveden, zadejte shark a poslední čtyři čísla ze sériového čísla, např. shark2566).
  • Zadejte „OK“ a potvrďte autentizaci.
  • V adresáři etc/nginx nahraďte existující soubor nginx.conf novým souborem.
  • V adresáři etc/firewall nahraďte existující soubor eth0fw.rules novým souborem.
  • Počkejte, až se soubory zkopírují (průběh je zobrazen v dolním panelu WinSCP).
  • Po restartu PLC se bude znaková sada UTF-8 zobrazovat správně a BACnet server bude funkční. Omlouváme se za způsobené komplikace.

Související soubory ke stažení najdete na našem webu.


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama