Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové dokonale dimenzované tlačítko nouzového zastavení Eaton

Společnost Eaton zabývající se řízením elektrické energie uvedla na trh novou řadu kompaktních tlačítek nouzového zastavení, která snoubí funkčnost a design.

Nová malá tlačítka nouzového zastavení lze použít na panelech, dotykových obrazovkách a menších plochách, jako je dálkové ovládání nebo mohou být namontovaná přímo na stroji. Jsou o 30 % menší než tlačítka standardní velikosti, mají průměr 30 mm a výšku 32 mm, takže splňují požadavky na menší a elegantnější ovládací prvky, ale jsou stále dostatečně velké k použití na běžných strojích. Stejně jako u větší verze tlačítek nouzového zastavení nabízí tato řada vysokou spolehlivost, která přesahuje globální požadavky k získání osvědčení a certifikace tlačítka jako tlačítka nouzového zastavení.

Volitelné LED osvětlení v nové řadě vytváří 360° osvětlovací kroužek a podsvícení horní části, které je viditelné ze všech úhlů, dokonce i v temném prostředí nebo za zhoršených světelných podmínek. Vybrat si můžete až ze sedmi různých barev osvětlení, které lze vyměnit. Tlačítka tak lze použít k označení stavu stroje, zobrazení různých ovládacích prvků nebo čistě k estetickým účelům. K dostání je také elegantní možnost s černým tlačítkem v horní části, které lze použít tam, kde není vyžadováno zabezpečení.

Nová řada malých tlačítek nouzového zastavení má vysokou spínací kapacitu více než 4 A, těsnicí systém s krytím IP65, IP66 a IP69K a díly ovládacích prvků svařované ultrazvukem pro pevnou a odolnou konstrukci bez ohledu na provozní prostředí.

Díky technologii „plug-and-play“ jej lze snadno namontovat jednou rukou. Je k dostání ve velikostech pro montážní otvory 22 mm nebo 30 mm a díky plochým zadním kontaktům je lze snadno použít v místech s omezeným prostorem.

Výrobci strojů jej mohou použít při výrobě nových panelů, strojů a dálkových ovladačů a mohou jej přizpůsobit stávajícím strojům.

 
 
Reklama