Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak mohou lampy s UV-C zářením přispět ke snížení zdravotních rizik

V mnoha zemích nemocnice a zdravotnická zařízení nepřetržitě pracují na léčbě pacientů. I když naše Philips lampy s UV-C zářením nemohou přímo léčit lidi, mohou být významným přínosem.


Koronavirus (COVID-19) se rozšířil do mnoha zemí a území po celém světě a Světová zdravotnická organizace (WHO) označila virus za pandemii.

V mnoha zemích nemocnice a zdravotnická zařízení nepřetržitě pracují na léčbě pacientů. I když naše lampy s UV-C zářením nemohou přímo léčit lidi, mohou být významným přínosem.

Co je to záření UV-C?

UV-C záření má vlnovou délku mezi 200 - 280 nanometry (nm) a je pro lidské oko neviditelné. Při specifické vlnové délce 253,7 nm může být použito k dezinfekci nebo čištění, protože narušuje DNA mikroorganismů a činí je tak neškodnými.

Jak ho tedy lze aplikovat?

UV-C záření lze použít k odstranění virů, bakterií a plísní z vody, vzduchu a povrchů. Nemocnice, další zdravotnická zařízení a veřejné prostory, včetně škol (v noci nebo po zavření, když v prostorách nejsou žádní lidé), tak mohou používat instalace s UV-C zářením, které pomáhá neutralizovat viry. Rovněž dokáže odstranit jakýkoli jiný virus, který by mohl komplikovat zotavení pacientů, ať už nyní nebo v budoucnosti. UV-C jako takové může pomoci eliminovat virus COVID-19 z povrchů a snížit riziko budoucího výskytu virů *.

Je to bezpečné?

Lampy s UV-C zářením jsou bezpečné, pokud je používají profesionálové, kteří vědí, jak s nimi zacházet. Během používání si například musí chránit oči a pokožku, aby je světlo nepoškodilo. Lampy s UV-C zářením by nikdo nikdy neměl nechat působit na sebe ani na zvířata, protože by to mělo za následek vážné zranění očí a kůže.

Jaké jsou další kroky?

Spolupracujeme s našimi partnery v mnoha zemích, abychom zjistili, jak můžeme urychlit používání lamp s UV-C zářením v zařízeních, kde to může mít pozitivní dopad. V Číně, kde je používání UV-C mnohem více zavedeno, jsme již pracovali s mnoha zdravotnickými zařízeními. * Byl proveden mikrobiologický výzkum, který prokazoval účinnost UV-C při neutralizaci bakterií a virů.
 
 
Reklama