Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Signify odkoupil Cooper Lighting Solutions

Signify (Euronext: LIGHT), světový lídr v oblasti osvětlení, právě oznámil, že uzavřel definitivní dohodu se společností Eaton o koupi Cooper Lighting Solutions za 1,4 miliardy USD a posílil tak svou pozici na trhu s osvětlením.

Uzavření podléhá regulačním schválením a jiným obvyklým podmínkám a očekává se, že proběhne v prvním čtvrtletí roku 2020.

Společnost Cooper Lighting Solutions se sídlem v Peachtree City, Georgia, USA, je předním poskytovatelem profesionálního osvětlení, ovládacích prvků a propojeného osvětlení. Společnost nabízí širokou škálu produktů a aplikací, a to jak interiérových, tak exteriérových, které se prodávají pod renomovanými značkami. Společnost prodává své portfolio osvětlení prostřednictvím silné sítě obchodních zástupců a má přímé vztahy s maloobchody, distributory a dalšími koncovými uživateli. Podnik generoval v roce 2018 obrat 1,7 miliardy USD, z toho 84 % bylo založeno na LED osvětlení, vykázal zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) ve výši 187 milionů USD a volný peněžní tok 143 milionů USD.

Strategická transakce k posílení pozice společnosti Signify na severoamerickém trhu profesionálního osvětlení

Tato akvizice je plně v souladu se strategií společnosti Signify expandovat na atraktivních trzích, posilovat pozici společnosti Signify na severoamerickém trhu a zlepšovat portfolio produktů.
Dohromady budou mít obě společnosti lepší pozici k tomu, aby mohly těžit z rostoucího severoamerického trhu s profesionálním osvětlením v hodnotě 12 miliard USD, který roste díky pokračujícímu přechodu na LED technologii a zvýšené poptávce po propojených osvětlovacích systémech.

Více informací je k dispozici v angličtině.

 
 
Reklama