Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové řídicí jednotky pro soupravy regulace vytápění IRC ETATHERM

Jen zřídka dnes uživatelé ovládají své regulace pomocí tlačítek na řídicích jednotkách. Dávají přednost PC, tabletům, chytrým telefonům a často i vzdálené komunikaci prostřednictvím internetu.

Výrobce uvádí na trh novou rodinu řídicích jednotek ETH1e. Každá jednotka je vestavěna do krabičky o rozměrech 80x61x40mm bez jakýchkoliv ovládacích prvků. Systémově jsou jednotky kompatibilní s předchozími typy; mohou být jejich náhradou nebo mohou soupravy rozšiřovat.

V nabídce jsou 4 verze řídicích jednotek:
  • ETH1eA … 16 adres, RS485
  • ETH1eB … 16 adres, RS485, USB
  • ETH1eC … 16 adres, RS485, vestavěný webový server WE2 WiFi
  • ETH1eD … 16 adres, RS485, vestavěný webový server WE3 WiFi / Ethernet

Webové servery jsou vybaveny responzivními webovými stránkami (přizpůsobují se velikosti obrazovky) a mohou tedy komunikovat s PC, tablety i chytrými telefony. Souběžně lze komunikovat i prostřednictvím vestavěné funkce KONVERTOR i s klasickým programem Etherm pro komplexní konfiguraci, nastavení režimů i programů a detailním monitoringem. Obě zmíněné komunikační trasy lze samozřejmě přenášet po internetové síti a vytvořit si dálkovou správu objektů. Vestavba webových serverů přímo do řídicích jednotek se příznivě projevila na ceně regulační soupravy i zjednodušení instalace.

K řídicí jednotce s webovým serverem (ETH1eC nebo ETH1eD) lze po sběrnici RS485 připojit dalších až 15 řídicích jednotek (např. typu ETH1eA) a vytvořit regulační soupravu s komfortním místním i dálkovým ovládáním (po internetu) , která může obsahovat celkem až 256 adres. Na jedné adrese mohou být řízeny až 3 elektronické hlavice pro ovládání ventilů ÚT.

Další info o soupravách
 
 
Reklama