Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní systém LOGO! promění obyčejný dům v chytrý

Díky internetu a nástupu inteligentních technologií je dnes možné na dálku řídit prakticky jakékoli zařízení. Na tomto poli je Siemens dlouhodobý technologický a inovační lídr, který dokáže obsáhnout jakkoli náročné automatizační úlohy – od řízení velkých továren a letištních hal po malé rodinné domky.

Programovatelný logický modul LOGO!, který je nyní dostupný ve verzi 8.2., se ideálně hodí pro jednoduché úlohy při správě rodinného domu. Zajistí bezpečný provoz domácí čistírny odpadních vod, zavlažování zahrady, zapne a vypne topení, ohřeje saunu nebo ohlídá filtraci bazénu a zvládne i další úkoly. „Záleží jen na požadavcích investora, pro jakou aplikaci automatizační systém požaduje. Můžete s ním vzdáleně spravovat, monitorovat a řídit třeba i chov domácích zvířat,“ vysvětluje Tomáš Froněk, produktový manažer společnosti Siemens.

S modulárním systémem LOGO! lze komunikovat buď prostřednictvím internetu nebo sítě GSM. Díky integrovanému webovému serveru umožňuje ovládat některé funkce z chytrého telefonu a když se stane něco mimořádného, okamžitě vás upozorní. Nejnovější verze navíc nabízí rozšířenou možnost správy webového rozhraní. „V nové verzi si každý klient může vytvořit vlastní design stránek a vkládat tam libovolné obrázky, výkresy nebo texty,“ dodává Froněk. To vše díky nástroji pro generování stránek bez nutnosti cokoliv programovat.

Malý, ale šikovný

LOGO! 8 je mimo správy rodinných domů schopný řešit i velice komplexní úkoly včetně síťové komunikace jak v oblasti automatizace budov, tak v jednoduchých průmyslových aplikacích. Za dostupnou cenu nabízí velké množství funkcí, jako je zpožděné spínání, pulzní relé, čítače či astronomické hodiny a navíc šetří místo v rozváděči. Integrovaný ethernetový port a 8DI/4DO/4AI v základní konfiguraci umožňuje snadné a rychlé uvedení do praxe. Inteligentní relé obsahuje také integrovaný webový server a vzdálenou správu již v základní jednotce. Programovatelný logický modul navíc nabízí možnost integrace do sběrnice KNX/EIB, zabudovaný datový log pro ukládání hodnot a integrovanou ethernetovou komunikaci. Veškerá zařízení lze snadno spravovat přes chytré telefony a tablety odkudkoli.

Inteligentní systém LOGO! promění obyčejný dům v chytrý

Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama