Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cesta k chytré domácnosti. Aneb jak přesně postupovat?

Již máte načteno mnoho článků a diskuzí k tématu chytré domácnosti a rádi byste pokročili k realizaci? Zvládnete si chytrou domácnost nainstalovat svépomocí nebo je potřeba šikovných rukou odborníka?

Cesta k chytré domácnosti. Aneb jak přesně postupovat?

Krok č. 1 – „Chci chytré řešení!
Pokud jste se rozhodli pro chytrou domácnost, je důležité si stanovit, co přesně od své domácnosti očekáváte. V této fázi je jistě nejlepší poradit se s odborníky. Využijte nezávazné konzultace, abyste si udělali přesnou představu o tom, zda veškerá vaše očekávání je možné naplnit a jakým způsobem.

Krok č. 2 –„Není cesty bez cíle!
Následuje vytvoření projektu. Každý projekt je individuální. V projektu jsou zahrnuty veškeré komponenty, funkce a požadavky na celý systém. Zároveň je stanoven také přesný harmonogram, pracovní postup a rozpočet.

Krok č. 3 –„Od realizace k instalaci!
Tato fáze obnáší pravidelné návštěvy instalatérů, elektrikářů či techniků. Dochází k instalaci jednotlivých zařízení, komponent a vzájemného propojení se serverem. Probíhá konfigurace dle vašich individuálních potřeb.

Krok č. 4 – „Důvěřuj, ale prověřuj!
Nyní je zapotřebí vše otestovat.Je vše správně zapojeno, propojeno a připraveno k ostrému provozu? Tomu napomáhají speciální konfigurační systémy. Dolaďují se poslední detaily. Zároveň jste také poučeni, jak chytrou domácnost ovládat, případně přizpůsobovat aktuálním potřebám.

Krok č. 5 –„Žiju chytře!
Poté, co je vše nastaveno, můžete si i vy plnými doušky užívat výhod chytrého bydlení. Nezapomeňte na údržbu a aktualizaci komponent chytré domácnosti. Veškerý servis a pravidelný update zařízení by pro vás měla zajišťovat firma, která byla u zrodu vaší chytré domácnosti, a vy máte možnost se na ni kdykoli obrátit.

 
 
Reklama