Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

UniPi představuje novou řídící jednotku Axon pro MaR, IIoT a automatizační projekty

Axon zachovává přednosti předchozích jednotek UniPi jako jsou kompaktní rozměry, široká funkcionalita a softwarová otevřenost. Navíc přidává nový procesor, interní eMMC paměť a komunikační rozhraní.

UniPi představuje novou řídící jednotku Axon pro MaR, IIoT a automatizační projekty

Jednotky Axon jsou k dispozici ve třech velikostech (4, 8 a 12 modulů na DIN liště) s maximálním počtem až 70 I/O na jednotku. Jako výpočetní modul v Axonech slouží průmyslový počítač se čtyřjádrovým procesorem o taktu 1,2 GHz, 1 GB RAM a interní eMMC pamětí o velikosti 8 GB. Komunikační rozhraní jsou zastoupena linkami RS485 a RS232, sběrnicí 1-Wire, 1Gbit Ethernetem a dvojicí portů USB 2.0. Komponenty jsou umístěny v hliníkovém šasi s krytím IP20, standardní výbavou je také držák na DIN lištu.

Softwarová otevřenost

Hlavní podporovanou softwarovou platformou je řídící systém Mervis, vybavený přehledným vývojářským prostředím, SCADA a editorem uživatelského rozhraní. Mervis je standardně předinstalován na všech modelech Axonu, součástí balení jednotek je i licence pro přístup ke cloudové databázi a proxy serveru.
Díky softwarové otevřenosti Axonů ale můžete vybírat i mezi dalšími řešeními, od profesionálních platforem až po open-source software, případně můžete jednotku snadno integrovat do stávajících řešení.

Využití v praxi
Díky flexibilitě a spolehlivosti jsou jednotky UniPi používány zákazníky z více než 50 zemí světa, v široké škále oborů. Kontroléry řídí vzduchotechniku v CNC závodech, umožňují monitoring a správu solárních elektráren, regulují vytápění v průmyslových i komerčních objektech a mnoho dalšího.
Unipi.technology
logo Unipi.technology

Vývoj a výroba programovatelných řídicích jednotek (PLC), převodníků, senzorů a systémů pro technická zařízení budov, BMS, chytré domácnosti, výrobu, průmysl a automatizaci.

 
 
Reklama