Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Domat představuje své zajímavé projekty: Metro v Dauhá, Katar

Našemu partnerovi, firmě Lysys, jsme dodávali zónové regulátory pro obchodní a provozní prostory katarského metra. Celý systém je plánován na čtyři linky s celkem 85 stanicemi, aktuálně jsou ve výstavbě tři.


Copyright: Quatar Railways Company, designed by UNStudio

První linka má být uvedena do provozu v r. 2019. Součet délek všech linek přesahuje 200 km. Stanice a jejich okolí jsou významnou součástí celého projektu, budou v nich obchodní a kancelářské prostory.

K datu červen 2018 bylo dodáno více než 1000 ks fancoilových regulátorů a stejný počet pokojových ovladačů. Hardware vychází z fancoilového regulátoru FC020, firmware byl na zakázku upraven tak, aby poskytoval analogové signály do centrálního systému řízení budovy. Fancoily jsou využívány pouze na chlazení, netradičními datovými body jsou vstupy pro snímání polohy ventilu, pro diferenční manostat filtru a pro blokování funkce od systému EPS.

Produkci předcházelo několikaměsíční vyjasňování požadované funkčnosti, během výroby desek byl připravován firmware, pak následovala kompletace a důkladné testování. Regulátory byly dodávány v několika dávkách podle toho, jak probíhala kompletace rozvodných skříní.

Chcete dostávat pravidelné informace? Zaregistrujte si Newsletter Domat.

Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama