Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SIGNAL festival představí divákům české umělecké naděje vybrané v otevřené grantové výzvě

Čtveřice mladých umělců a uměleckých skupin obohatí svými instalacemi hlavní program festivalu světla SIGNAL.

Díla tvůrců Jany Mercogliano alias Verge, Tomáše Dymeše, Ivo Loudy a Tomáše Ullricha nebo uskupení _STROY byla vybrána v rámci otevřené výzvy, jejímž hlavním cílem je finanční i realizační podpora mladého českého umění. Návštěvníci SIGNAL festivalu budou moci nová díla vidět na trase festivalu pod hlavičkou sekce SIGNAL CALLING.

SIGNAL festival již podruhé umožňuje mladým českým tvůrcům realizovat a posléze prezentovat jejich díla v pražském veřejném prostoru. V rámci otevřené výzvy určené právě českým umělcům vybrala pro rok 2018 programová rada festivalu čtyři díla, která se představí mezi dvacítkou instalací festivalu v ulicích říjnové Prahy. Vybrané mladé umělce festival podpoří nejen příležitostí jejich práce veřejně prezentovat, ale zároveň i finančně. Ve všech případech jde totiž o díla nová, jejichž vznik SIGNAL festival financuje ze svého rozpočtu.

Do grantové otevřené výzvy SIGNAL festivalu se v letošním roce přihlásilo téměř šedesát kandidátů, kteří se se svými projekty snažili splnit podmínky pro účast na šestém ročníku SIGNAL festivalu. Mezi ty, kromě umělecké kvality a inovativnosti projektu posuzované programovou radou festivalu, patřil i požadavek na site-specific pojetí díla, které mělo respektovat dané lokace, a na reflexi tématu NEXT:100, leitmotivu letošního SIGNALu konajícího se od 11. do 14. října v Praze.

Více informací v článku na portálu ESTAV.cz

HEARDT, autor: Evey Taylor
HEARDT, autor: Evey Taylor
 
 
Reklama