Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytré technologie mění trh zabezpečovacích systémů v ČR

Na český trh bezpečnostních technologií vstoupil výrobce Ajax Systems. Ajax působí již v 35 zemích světa. Pod distribucí BEDO Ajax vstupuje do České republiky i Slovenska a přináší mnoho inovací.

Na český trh bezpečnostních technologií vstoupil výrobce Ajax Systems

Na český trh zabezpečovacích alarmových (slaboproudých) technologií vstoupil chytrý zabezpečovací systém Ajax. V současnosti nejvíce oceňovaný bezdrátový systém v Evropě, který působí již v 35 zemích světa, nyní pod distribucí BEDO Ajax vstupuje ve velkém na český i slovenský trh. Proč si Ajax, označovaný za technologický skvost, zaslouží pozornost, se dočtete v následujících řádcích.

Realizace nebyla nikdy jednodušší

Představte si zabydlený rodinný dům či byt, kde majitel poptává elektronický zabezpečovací systém. V klasickém případě je nutné, aby se dostavil technik instalační firmy, nabídl řešení a určil, kudy se povede kabeláž. Instalace klasických systémů se tak bez návštěv technika a stavebních prací neobejde.

Systém Ajax díky chytré aplikaci nabízí možnost realizace během jediné návštěvy. Kompletní instalace a uvedení do provozu je hotové do 2 hodin (instalace do 10 čidel). Instalační technik připojí centrální jednotku HUB k internetu, vloží SIM kartu a následně pomocí QR kódů spáruje čidla pod konkrétní místnosti. Díky zadní straně čidel s tzv. Smart bracket je i připevnění čidel jednoduché. Následně v aplikaci pro Android & iOS technik vytvoří přístupová práva pro uživatele a je hotovo.

Technologický skvost Jeweller

Jeweller je unikátní rádiový, komunikační protokol, který nabízí vysokou úroveň zabezpečení. Přenos informací je stejně spolehlivý jako u drátového spojení. Veškerá data jsou šifrována algoritmem s plovoucím klíčem, čímž je zabráněno jejich odposlechu či modifikaci. Pokud dojde k rušení signálu, systém automaticky upozorní uživatele a přeladí se na jinou, stabilní frekvenci. Komunikace mezi centrální jednotkou od BEDO a komponenty je možná až na vzdálenost 2 000 m (bez překážek). Prodleva mezi detekcí a vyhlášení poplachu je pouhých 150 ms. Výdrž baterií v komponentech dosahuje až 7 let. Interval kontroly stavu připojených komponentů je nastavitelný od 12 do 300 sekund. Výkon rádiového signálu činí až 25 mW. Veškerá zařízení komunikují prostřednictvím rádiového signálu o kmitočtu 868.0 MHz až 868.8 MHz.

Ajax je certifikován českou zkušební laboratoří Trezortest na bezpečnostní třídu čislo 2. Dále disponuje pojistkou proti sabotáži, záložním zdrojem, dokáže filtrovat pohyb domácích mazlíčků, pohyb záclon, sluneční záření či klimatizaci a díky tomu efektivně předchází falešným poplachům.

 
 
Reklama