Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Muzeum Archeoparku Pavlov zajištují technologie Siemens

Technologie Siemens udržují ideální podmínky uvnitř unikátního podzemního muzea Archeoparku Pavlov. Netradiční stavba kombinující klasické muzejní expozice a nejmodernější audiovizuální technologie je zahloubena čtyři metry pod zemí.

Muzeum Archeoparku Pavlov zajištují technologie Siemens
Muzeum Archeoparku Pavlov zajištují technologie Siemens

Atypicky řešená stavba Archeoparku Pavlov vyvolává obdiv z řad široké veřejnosti a sbírá prestižní ocenění, jako například Stavba roku 2016.

Na ploše o velikosti přesahující 500 m2 se v prostorech výjimečné architektury rozprostírá výstava kombinující prvky klasické muzejní expozice s nejmodernější audiovizuální technologií, představující život prvních moderních Evropanů.

Technické zázemí

Řídicí systém MaR (měření a regulace) se v budově stará o vzduchotechnickou jednotku s rekuperací, ohřevem a chlazením pro větrání výstavních prostor, která umožňuje i noční chlazení objektu venkovním vzduchem. Dále pokrývá kaskádu tří tepelných čerpadel sloužících jako zdroj topné i chladící vody pro vzduchotechnickou jednotku, vytápění a ohřev vody. V neposlední řadě se systém stará o topné okruhy podlahového vytápění a řízení přečerpávací stanice odpadních vod náležící k areálu.

Siemens Building Technologies vytváří perfektní místa pro život

V Siemens věříme, že místa, kde trávíme čas, ovlivňují náš život. V dnešní době tráví lidé téměř 90 % času v budovách – nejen v doma, ale hlavně v kancelářích, výrobních halách, školách, nemocnicích, domovech důchodců apod. Cílem divize Building Technologies Siemens je, udělat z nich to nejlepší místo pro život. Naše výrobky a řešení pomáhají vytvořit takové prostředí, ve kterém se lidé mohou cítit bezpečně a pohodlně, aby mohli žít život, jaký chtějí. Více na stránkách Siemens, a také na twitteru PerfectplacesCz.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama