Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ELKO EP uzavřelo ve Spojených Arabských Emirátech strategickou fúzi

Na jaře tohoto roku uzavřela Společnost ELKO EP významný kontrakt s emirátskou společností SMKA Electric, který by měl pro českého výrobce chytrých řešení v následujících třech letech představovat nové zakázky za více než 400 milionů Kč.


SMKA Electric patří do skupiny Al Naboodah, která se řadí mezi jeden z největších a nejbohatších konglomerátů Spojených arabských emirátů. Za dobu své 60leté existence se rozrostla na 16 000 zaměstnanců a prostřednictvím více než 15 firem působí v oborech elektrotechniky, auto-moto (dovozce Audi, Pequeot, Harley Davidson či Peguot), logistiky (catering pro leteckou společnost Emirates nebo Turkish Airlines) nebo reality. V roce 2017 dosáhl obrat celé skupiny více než 17 miliard USD.

ELKO EP navázalo na již minulou vzájemnou spolupráci právě s divizí elektro, která má v oblasti GULF zálivu velmi dobré postavení a za 40 let více realizovala nespočet zakázek. SMKA se zaměřuje jak na průmyslové, tak i rezidentní projekty elektroinstalací, výškových budov, veřejných projektů a samozřejmě také GAS/OIL zakázek.

Každá spolupráce s velkou zahraniční firmou je pro nás vítaná. Jsme na Middle East aktivní již několik let, avšak není vždy jednoduché rychle prorazit. Emiráty se dramaticky rozšiřují – nejen díky připravovanému EXPO 2020, ale díky neustále se zvyšující poptávce. Proto není dostatek času pro budování vlastní infrastruktury. Spolu s SMKA máme za sebou několik konkrétních projektů, na dalších pracujeme, budujeme společné showroomy a další významné kroky nás v budoucnu teprve čekají,“ vyjádřil se k nově nastolené spolupráci Jiří Konečný, generální ředitel společnosti ELKO EP.

 
 
Reklama