Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

OSRAM Night Breaker: 10 let bezpečnějších nočních jízd

Společnost Osram slaví s žárovkami Night Breaker od roku 2007, kdy byly poprvé uvedeny na trh, nepřetržitě úspěchy již deset let.

Halogenové žároveky Night Breaker Laser poskytují oproti standardním žárovkám o 130 procent více světla
Halogenové žároveky Night Breaker Laser poskytují oproti standardním žárovkám o 130 procent více světla

Poslední model, Night Breaker Laser, nejprodávanější produkt ze sortimentu výkonných halogenových žárovek, poskytuje oproti standardním halogenovým žárovkám až o 130 procent více světla. „Vynikající úspěch série Night Breaker nás znovu utvrzuje ve snaze zdokonalovat tradiční halogenové žárovky i xenonové výbojky v našem sortimentu,“ říká Terje Noevig, ředitel pro automobilový spotřební trh ve společnosti Osram.

Světlem proti tmě – s autožárovkami Night Breaker

Série výrobků Night Breaker je od svého uvedení v roce 2007 předmětem konstantního vývoje a expanze. Produktová řada halogenových žárovek Night Breaker Laser, která poskytuje oproti standardním žárovkám o 130 procent více světla, a řada Night Breaker Unlimited, která svítí oproti standardním žárovkám až o 110 procent silněji, jsou k dispozici pro všechny typy halogenových světlometů. Společnost Osram má řešení i pro řidiče, kteří kladou větší důraz na silnější světla, a to v podobě série výbojek Xenarc Night Breaker Unlimited, jež vydává až o 70 procent více světla než běžné výbojky a je určena vozidlům s xenonovými světlomety. V závislosti na typu dokážou světlomety s výbojkami Xenarc Night Breaker Unlimited vytvořit paprsek dlouhý až 260 metrů – tedy 2,5násobek délky fotbalového hřiště.

Výhody větší svítivosti jsou jasné

V závislosti na typu světlometu dokáže Night Breaker Laser vytvořit paprsek až o 40 metrů delší než standardní žárovka a umožňuje tak rychleji zaznamenat překážky a získat více času na bezpečnost vlastního výběru. Jasnější a bělejší světlo také lépe osvětluje vozovku a zejména krajnici a vy se můžete snáze věnovat dopravnímu značení a zvládat mnohé nástrahy, například v podobě zvířat. Díky nadprůměrnému jasu je noční jízda pro uživatele méně únavná.

 
 
Reklama