Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kärcher se rozšiřuje o nové víceúčelové sídlo

Nové moderní sídlo s prodejnou a showroomem německé firmy Kärcher o rozloze 3600 m2 vznikne v Modleticích u Prahy. Investice se odhadují na 150 milionů.

Položení základního kamene. Zleva Petr Sázavský, ředitel pro služby Aftersales Kärcher ČR, Ing. Jana Šachová, finanční ředitelka Kärcher ČR, Milada Skutilová, MD Kärcher ČR, Bernd Haisch, Vice President for CFM Kärcher International
Položení základního kamene. Zleva Petr Sázavský, ředitel pro služby Aftersales Kärcher ČR, Ing. Jana Šachová, finanční ředitelka Kärcher ČR, Milada Skutilová, MD Kärcher ČR, Bernd Haisch, Vice President for CFM Kärcher International

Zatímco v přízemí nově vybudovaného sídla má dle plánů vzniknout prostor pro prodejnu včetně showroomu o ploše 400 m², servisního zázemí a školícího centra Kärcher Academy, první patro bude vyhrazeno pro kancelářské prostory a jednací místnosti. Stavba byla symbolicky zahájena položením základního kamene ve středu 30. srpna 2017.

Nová pracovní místa

Firmě Kärcher se v Evropě velmi daří, což dosvědčuje i meziroční dvouciferný růst. Vybudováním nového a vysoce moderního sídla se chce ještě více přiblížit svým zákazníkům i obchodním partnerům. Nové sídlo Kärcher pro ČR bude napojeno na velké logistické centrum pro střední Evropu.

Rozvoj a inovace

Výstavba sídla společnosti reaguje na stále rostoucí trh s čisticí a úklidovou technikou a vývoj nových produktů, a to jak pro spotřebitelský trh, tak pro trh profesionální techniky.

Pro udržení dosavadního tempa růstu využívá Kärcher moderní řešení typu “Cleaning 4.0“ a dále rozšiřuje své portfolio nabídky nejen o produkty, ale i o aftersales služby. Mezi ně patří půjčování či dlouhodobý pronájem profesionálních strojů, management strojové flotily nebo dodávky velkých čisticích projektů na klíč. Jedná se např. o dodávky systémových průmyslových vysavačů, systémového vysokotlakého čištění.

Další vývoj sídla společnosti

Velké centrum služeb se vzorkovou prodejnou, kde si mohou zákazníci prohlédnout kompletní sortiment značky Kärcher, by se ovšem mělo i nadále rozrůstat. Již nyní Kärcher plánuje, že vybuduje plně vybavené mycí centrum s portálovou mycí linkou pro osobní vozy a se samoobslužným mytím a vysáváním. A to jak pro veřejnost, tak pro zákazníky společnosti. A protože firmě Kärcher není lhostejné ani životní prostředí, do budoucna by rovněž měly být součástí zázemí sídla i nabíjecí stanice pro elektromobily.

 
 
Reklama