Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První ultralevné Sigfox moduly pro IoT pomůžou masovému nasazení na trhu

Sigfox přední poskytovatel služeb a komunikačních řešení v oblasti Internetu věcí oznámil příchod prvních ultralevných komunikačních modulů.

První ultralevné komunikační moduly pro síť Sigfox
První ultralevné komunikační moduly pro síť Sigfox

Společně se svými partnery vyvinul moduly, které budou mít na evropském, blízkovýchodním a africkém trhu cenu blízkou 2 USD. Podle Sigfoxu je příchod těchto superlevných modulů doslova počátkem revoluce na trhu v aplikaci technologických řešení IoT. Jsou totiž až 20x levnější než zařízení pracující v pásmu LTE a 5x levnější než jakákoli konkurenční technologie.

Trh má nyní potenciál růst každoročně o 90 % a odhady hovoří o celkové hodnotě přes 24,5 mld. dolarů v roce 2021.

"Na Sigfox se těším a vidím obrovské možnosti téhle technologie a velké množství příležitostí. Je pokročilá, dostatečně propracovaná a s již existujícím zázemím. Nové, levné a dostupné komunikační moduly je přesně to, co pomůže Sigfox pořádně nastartovat a udělat z něj pro některé scénáře technologii první volby." říká o milníku publicista, vývojář a popularizátor Internetu věcí Martin Malý.

“Hardwarových řešení ve formě čipů a modulů pro síť Sigfox dnes existuje již velké množství. Tyto nové moduly však dále rozšiřují možnosti výběru a umožňují jednodušší implementaci radiové komunikace i do cenově velmi citlivých projektů.” doplňuje HW vývojář, programátor a business development manager společnosti SimpleCell NetworksTomáš Poláček.

 
 
Reklama