Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První české certifikované zařízení pro IoT síť Sigfox jde na trh

První české zařízení pro síť Sigfox dostalo certifikaci a míří na trh. Jedná se o zařízení MiniUNI od firmy Solidustech. K univerzální přenosové jednotce lze připojit široké spektrum senzorů, čidel a měřičů.

SimpleCell Networks síť Sigfox

Zařízení MiniUNI od společnosti Solidustech je univerzální koncovou jednotkou, ke které se dá připojit například plovákový snímač hladiny, dveřní magnetický kontakt, teploměr, vlhkoměr nebo senzor pro dálkový odpočet vody a energií. Slouží tak jako univerzální komunikátor pro síť Sigfox.

Zařízení pracující na napětí 3,6 V je napájeno klasickou AA baterií a díky energetické úspornosti dokáže fungovat na jedinou baterii až pět let. Outdoor dosah zařízení je kolem 20 km. V indoor podmínkách pak 6 km. Spolehlivé použití v jakýchkoli povětrnostních podmínkách pak zaručuje specifikace krytí IP65 nebo 68.

“Zařízení pro síť Sigfox je pro české výrobce velmi dobrou příležitostí. Jednak se trh právě otevírá, jednak se díky shodnému standardu na celém světě můžou zařízení stát vynikajícím exportním artiklem.” komentuje událost Managing Partnter v Simple Cell Pavel Sodomka.

Petr Foltýn šéf R&D společnosti Solidustech dodává: “MiniUNI je pro nás vynikající příležitostí jak expandovat. Vzhledem k nízké výrobní ceně a nepřeberným možnostem využití bude nasaditelné v řádu stovek kusů ve velmi krátkém čase.”

 
 
Reklama