Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní budovy 2017 - automatizace, úspory a IoT

Projekty chytrých měst jsou dnes velice in. Konference, která se koná příští týden v Brně, si proto klade za cíl představit zejména dílčí elementy chytrých měst, tedy budovy s prvky inteligence.

Projekty chytrých měst jsou dnes již na denním pořádku nejen v oblasti médií. Tématu se věnuje zvýšená pozornost již delší čas a nátlak směrem k samosprávě měst má jasné poselství – udělejte své města chytřejší. Velké koncepty pak budí obavy z jejich dostupnosti. Konference, která se koná příští týden v Brně (28. 2. 2017), si proto klade za cíl představit zejména dílčí elementy chytrých měst, tedy budovy s výraznými prvky inteligence. Ty přinášejí nejen vyšší komfort pro život, ale také nesporné možnosti na straně energetických úspor.

Vydavatel časopisu Inteligentní budovy, společnost Trade Media International, si vytyčila jasný cíl. Na akci chce představit komplexní přehled technologií, které umožňují dodat budovám přívlastek „chytré“. Jednou z hlavních technologií, která změnám na trhu dodává dynamický ráz, je prosazování internetu věcí. O jeho potenciálu bude hovořit zejména Jiří Konečný, předseda Asociace chytrého bydlení, ale dá se správně tušit, že bude zakořeněn hluboce i v dalším programu.

Více o konferenci

 
 
Reklama