Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Railway Tools pro efektivnější projektování železničních staveb

CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a PDM řešení ve střední Evropě, ve spolupráci s firmou PROJEKT Servis uvádí na trh nový nástroj pro projektování železničních liniových staveb podle českých a slovenských norem.



Nadstavba „Railway Tools“ je určena pro projekční CAD aplikaci AutoCAD Civil 3D – rozšiřuje ji o nástroje určené speciálně pro návrh železniční infrastruktury. Railway Tools nabízí funkce pro automatický výpočet a návrh železničního oblouku včetně jeho podrobného popisu, dále nástroje pro spojování a rozdělování tras. Řeší také generování podélných profilů s popisem materiálů železničního svršku či kompletní směrové poměry včetně geometrických parametrů oblouků a výhybek.

„Železniční nadstavba, kterou jsme dosud používali a která podporuje pouze AutoCAD, nedokázala využít plnou funkcionalitu dynamického modelu kolejové stavby a nemohli jsme tak efektivně reagovat na změny a požadavky investora. Rozhodli jsme se tedy pro spolupráci s CAD Studiem a vývoj Railway Tools pro platformu AutoCADu Civil 3D. Naše dosavadní zkušenosti potvrzují významné zvýšení produktivity práce díky využití CAD aplikace AutoCADu Civil 3D s Railway Tools při zachování DWG kompatibility,“ říká ing. Martin Koudelka, jednatel společnosti PROJEKT Servis.

„V CAD Studiu se dlouhodobě snažíme rozšiřovat funkčnost návrhových nástrojů Autodesku a přizpůsobovat je pro efektivnější práci podle národních norem a zvyklostí. Věříme, že Railway Tools umožní projektantům železniční infrastruktury využívat AutoCAD Civil 3D stejně efektivně jako je tomu teď například u silničářů nebo vodohospodářů,“ doplňuje ing. Martin Folber, vedoucí divize AEC realizace CAD Studia.

Aplikaci Railway Tools dodává na českém a slovenském trhu firma CAD Studio. Cena aplikace je 38 500 Kč.

Další informace, videoukázky a Trial verze na www.cadstudio.cz/railwaytools
Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama