Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ABB Česká republika představí na MSV 2016 svého historicky největšího robota

Společnost ABB Česká republika, přední dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, odhalila některé z technologických novinek, které představí na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu.

Návštěvníci stánku ABB na brněnském výstavišti budou mít ve dnech konání veletrhu 3. –10. října možnost seznámit se například s největším průmyslovým robotem IRB 8700, který byl kdy v ABB vyroben, dále robotem IRB 910SC SCARA, či robotickou buňkou pro měření kvality FlexInspect.

V ABB jsme hrdí na to, že již po mnoho let patříme k pravidelným vystavovatelům na Mezinárodním strojírenském veletrhu. Tento veletrh nám dává možnost představit odborné veřejnosti nejnovější trendy a technologie. Stejně tak tomu bude i letos, kdy v naší expozici mezi novinkami uvedeme novou generaci robotických měřících buněk FlexInspect. Zařízení umožňuje provádět kontrolu kvality během výroby, a to za pomoci nejmodernějších technologií,“ uvádí Tanja Vainio, generální ředitelka společnosti ABB v České republice.

Robot IRB 8700
Víceúčelový průmyslový robot IRB 8700 je historicky největším robotem vyrobeným v ABB. Má dosah 3,5 metru a dokáže manipulovat břemeny o hmotnosti až 1000 kg (wrist down). Díky pokročilé technologii pro řízení pohybu při vysokých momentech setrvačnosti dokáže automaticky přizpůsobit svou rychlost hmotnosti a rozměrům manipulovaných dílů. Díky kompaktním rozměrům, optimalizované protiváze a paralelnímu uspořádání, dociluje IRB 8700 nižších momentů setrvačnosti při vyšších rychlostech. Všechna tato vylepšení vedou ke zvýšení rychlosti robotu až o 25 % ve srovnání s jinými roboty stejné kategorie.


ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 
Reklama