Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skupina VELUX oznámila podporu Apple HomeKit

Na Celosvětové konferenci Apple 2016, známé pod zkratkou WWDC, oznámila skupina VELUX, že několik jejích produktů bude podporovat technologii Apple HomeKit.


Apple HomeKit, která má svou vlastní aplikaci, nabízí jednoduchý a bezpečný způsob ovládání a kontrolu domácí automatizace.

Skupina VELUX věří, že zavádění internetu věcí společně s domácí automatizací jsou zásadními body pro budoucí vývoj stavebnictví a dalších průmyslových odvětví, která vyvíjí produkty pro naše domovy.

Navíc, jak ukázala studie provedená Humboldtovou univerzitou v Berlíně ve spolupráci se skupinou VELUX Healthy Homes Barometer 2016, je zdravější domácnost pro spotřebitele nyní důležitější než kdy dříve. Skupina proto věří, že inteligentní domy mnohým lidem umožní zlepšit jejich bydlení.

„Podpora Apple HomeKit je skvělou příležitostí, jak mohou chytré domácí technologie být součástí budoucího vývoje zdravějších a energeticky efektivních domovů,“ říká Petr Král, marketingový ředitel společnosti VELUX.

Skupina VELUX předpokládá, že představí první produktová řešení integrovaná do platformy Apple HomeKit během příštího roku. Další informace týkající se aktualizací Apple HomeKit najdete na klíčové prezentaci WWDC ze 13., 14. a 15. června ze San Francisca v Kalifornii.

 
 
Reklama