Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Nekonvenční zdroje elektrické energie 2016

Letos se na konferenci dostaví např. jedna z největších kapacit na poli elektrochemie profesor Vanýsek z Northern Illinois University, USA, nebo zástupci Solární asociace a Česká fotovoltaické asociace.

Všichni účastníci se mohou hlásit na konferenci do 8. dubna. Letos je očekáváno přes 150 účastníků v několika sekcích, které otevírá mezinárodní konference NZEE.
Mezinárodní konference Nekonvenční zdroje elektrické energie bude 18. - 20. 5. v hotelu Allvet ve Vyškově.

I letos zazní na konferenci příspěvky z oblasti novinek obnovitelných a alternativních zdrojů energií, letos se k těm standardním tématům přidává také například zkušebnictví, nebo monitorování a řízení. Každý účastník má možnost také poslat svůj referát na příbuzné téma, což otevírá možnosti zejména pro mladé vědce.
"Naše konference je vhodnou platformou pro mladé, začínající vědce, ale i zkušené odborníky, kteří chtějí publikovat své myšlenky a výsledky výzkumů. Máme výhodu, že náš sborník je součástí TIB a jednotlivé příspěvky přebírají i další publikační autority," dodává předseda organizačního výboru, doc. Ing. Petr Bača, Ph.D.

Letos se na konferenci dostaví např. jedna z největších kapacit na poli elektrochemie profesor Vanýsek z Northern Illinois University, USA, nebo zástupci dvou našich největších asociací na poli využívání energie slunce, Solární asociace a Česká fotovoltaické asociace. V současné chvíli se dolaďuje program 37. mezinárodní konference NZEE a brzy bude kompletně ke shlédnutí na webových stránkách. Význam má konference nejen na poli vědeckém, ale také na poli společenském.
"Diskutujeme zde některé problémy, které občas ani nespadají do témat konference, ale zrovna hýbou společností a v rámci doprovodného programu je ideální příležitost získat názory nejen od odborníků z oboru, ale i od dalších lidí s vědeckým i morálním kreditem. Většinou z konference odjíždíme nabytí informacemi i pozitivní energií a plni naděje, že to, co děláme, má opravdu smysl," dodává s úsměvem Bača.


Konference dlouhodobě usiluje o zápis do renomovaných databází, letos to vypadá opět nadějně. "Rádi bychom získali zápis v některé z dalších renomovaných databází. Chápeme, že impaktované body jsou důležité, a proto o toto usilujeme. Doufáme, že budeme moci brzy veřejnost informovat o tom, že se nám to povedlo. Zatím musíme být trpěliví," dodává Bača.

Více informací o programu, tématech a dalších informacích ke konferenci najdete na www.nzee.cz.


Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně
logo Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně

První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě VUT poprvé již v roce 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetiky, která se později transformovala na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na ...

 
 
Reklama