Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světová premiéra nového vizuálního konceptu rodiny produktů Hager na veletrhu Light + Building 2016

Letošní prestižní veletrh Light + Building, zaměřený na osvětlovací techniku a technologii řízení budov, navštívilo ve Frankfurtu nad Mohanem okolo 216 000 návštěvníků ze 160 zemí světa. Téměř každý desátý návštěvník, který prošel branami frankfurtského výstaviště, si nenechal ujít expozici společnosti Hager.

Prohlédnout si novinky, inovace a neotřelá řešení z portfolia hager, berker nebo tehalit si přišlo prohlédnout na 25 000 návštěvníků. Motto letošního ročníku Light + Building znělo „Když moderní prostory ožívají: digitální – individuální – propojené“. Jako červená nit se téma inteligentního řízení budov prolínalo celým veletrhem a expozice Hager nebyla v tomto ohledu výjimkou.

Mezi hlavní novinky, které jsme poodhalili právě na veletrhu Light + Building, patřila např. nová řada spínacích přístrojů Berker Q.7, zbrusu nový software Hager CAD pro podporu projektování nebo systémy kompenzace jalového výkonu,“ vypočítává Thomas Grund, ředitel společnosti Hager Electro v České republice. „A protože jedním ze stěžejních témat letošního veletrhu byly inteligentní systémy řízení budov, společnost Hager představila hned několik svých řešení v této perspektivní oblasti: např. systém KNX easy nebo řešení pro řízení toků a ukládání energie v domě, tzv. Hager Energy Management and Storage System.

Obrovskou a zaslouženou pozornost návštěvníků budila i zvláštní sekce našeho stánku, věnovaná oddělení Hager Manufaktura a individuálním řešením spínačů a ovládacích prvků. Člověk by si řekl, že už ho snad nemá co překvapit, že vše už tu bylo a vše už někdy viděl, a přece i já jsem znovu žasl nad vypínači a domovními telefony v nejrůznějších barvách a z těch nejnemyslitelnějších materiálů,“ usmívá se Thomas Grund.

Výrobní program Berker Manufaktura se zaměřuje na řešení individuálních požadavků zákazníků na vzhled a podobu domovních spínačů. Veškerá výroba je zakázková a díky tomu lze vyjít vstříc téměř jakýmkoliv požadavkům zákazníka, ať už se týkají netradičních materiálů nebo nestandardní povrchové úpravy rámečků.


 
 
Reklama