Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

DELTA zavádí BIM do plánování stavebních projektů

Informační model budovy je inteligentní proces vytváření a správy dat o budově během celého jejího životního cyklu.

Erik Štefanovič o systému BIM, který DELTA již od loňského podzimu aktivně zahrnula do způsobu plánování a projekce svých stavebních projektů o této platformě říká: „Systém BIM mění projektovou dokumentaci na jeden velký detailní, interdisciplinární souhrn informací. Vzniká tak jeden interaktivní model budovy, který již svou podstatou nutí všechny spolupracovat".

Building information modeling se stává velmi aktuálním trendem i na poli českého stavebnictví a sám Štefanovič potvrzuje: „Sami jsme zaznamenali zájem od investorů o to, aby byly stavební projekty realizovány v platformě BIM. Investoři totiž sami začínají mít zájem o to, aby příprava projektu byla skutečně promyšlená a projekt vznikal souhrou všem dotčených řemesel. Připravovat projekt v tomto 3D modelu umožňuje mimo jiné mnohem snáze a dříve odhalit problémy, chyby i případné kolize. Systém BIM mění pojem projektová dokumentace na jeden velký detailní, interdisciplinární souhrn informací, které užívají jak projekční, tak i realizační firmy. Vzniká tak jeden propojený dokument, který již svou podstatou nutí všechny spolupracovat. Právě kvalitní spolupráce je základem úspěchu každého stavebního projektu“.

„Kvalitní dokumentace skutečného stavu je nejen důležitý podklad pro bezproblémový provoz, ale také zvyšuje cenu nemovitosti při prodeji“, uzavírá Štefanovič.
Kvalitní dokumentace skutečného stavu je nejen důležitý podklad pro bezproblémový provoz, ale také zvyšuje cenu nemovitosti při prodeji“, uzavírá Štefanovič.

DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.
logo DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.

Soustřeďujeme ve svém týmu více než 400 odborníků a expertů na architekturu, projekci staveb včetně BIM projektování, projektový management a celkové řízení a koordinaci staveb včetně detailního stavebního dozoru - digitální nástroje Datenpool, PlanRadar, ...

 
 
Reklama