Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric podporuje elektromobilitu v Česku

V Česku přibývá dobíjecích stanic pro elektromobily, v příštích letech jich má být v provozu přes deset tisíc. Nový trend v dopravě posílí soukromé firmy, poté se připojí i běžní uživatelé.

Přidávají se také města, patří mezi ně i Písek, kde je od 7. prosince 2015 v provozu zbrusu nová dobíjecí stanice. „Samotné technologické zázemí a know-how však nestačí, pro další rozvoj jsou v naší zemi důležité také legislativní a jiné stimuly,“ myslí si Jaroslav Žlábek, generální ředitel společnosti Schneider Electric, která dobíjecí stanici městu darovala a v Česku realizovala desítky podobných projektů.

Nabíjecí stanice je přístupná veřejnosti

Nová dobíjecí stanice stojí v areálu Technologického centra Písek, kde je veřejnosti přístupná 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Na dvou vyhrazených parkovacích místech dokáže nabít vozidla všech velikostí.

Nabíjecích stanic bude přibývat

Zbudování nových dobíjecích stanic pro e-vozidla bude odvislé od předpokladu četnosti jejich využití v každé lokalitě. V průběhu roku 2016 proto budou městem vytipovány vhodné lokality pro umístění takových stojanů. Možnosti zřízení e-stanic pro kola i vozidla jsou již nyní předmětem jednání s jejich výrobci i významnými dodavateli elektrické energie,“ informuje místostarosta Písku Josef Knot.

Elektromobilita oslovuje i developery a stává se součástí dalších trhů

Sledujeme, že například developeři počítají s nabíjecími stanicemi již ve svých projektech a následně zařízení instalují u parkovacích míst. My se také nezaměřujeme pouze na veřejné nabíjecí stanice, máme řešení i pro rezidenční domy. Obecně se dá předpokládat, že do trhu s elektromobilitou se budou postupně zapojovat další a další hráči z různých oblastí, což přinese zainteresovaným stranám zajímavé obchodní příležitosti,“ uzavírá generální ředitel Schneider Electric Jaroslav Žlábek.



Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama