Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost ABB vyrobila již 100mil. vypínačů a zásuvek Tango®

Jedná se tak o jednu z nejoblíbenějších řad domovního elektroinstalačního materiálu v České republice. Na trh byla uvedena již v roce 1995.

Historie designu Tango® sahá až do roku 1992, kdy ABB zaznamenalo poptávku trhu po nových dvojzásuvkách. Díky změně norem už nevyhovoval původní design Classic a musel být nahrazen. „Požadavek na design dalších nových vypínačů a zásuvek byla výzva. Představoval jsem si vypínač v interiéru a snažil se, aby zaujal i okruh mých přátel. Vzpomínám, že jsem v Jablonci tenkrát zahlédl auto s nádhernou kapotou. To byl impuls, který určil výraz vypínačů, a ten se potom rozvedl i na zásuvky,“ komentuje vznik Tanga samotný autor Jiří Dostál.

Nadčasový design v podobě výjimečného tvaru, vysokého lesku a původně čtyř základních barevných provedení řadě Tango® zajistil neutuchající zájem. Vznikají nové barvy a Tango® obohacuje svou přístrojovou vybavenost dle požadavků zákazníků. Montážní linky ABB jsou schopny za jednu směnu vyrobit cca 6 tisíc kusů Tanga.


Více na ESTAV.cz
ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 
Reklama