Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kompaktní klávesnice pro zabezpečovací systém SPC

Siemens představil dvě nové kompaktní klávesnice pro zabezpečovací systémy řady SPC.

Používají dotyková tlačítka namísto tradičních mechanických tlačítek a podsvícení se rozsvítí pouze při doteku. S hloubkou pouhých 17,5 mm tyto klávesnice vypadají nenápadně na jakékoliv stěně. Model SPCK520 nabízí displej a hlasový výstup a model SPCK521 navíc čtečku ID karet.

Nové klávesnice podporují technologie karet EM a MIFARE. Pokročilé ověřování uživatelů eliminuje nepohodlí, způsobené opakovaně zadávaným PIN kódem v systémech, které jsou zapínány a vypínány několikrát denně. Uživatelé si mohou stáhnout předem nahrané nebo přizpůsobené audio soubory pro klávesnice. Tyto zvukové zprávy pomáhají uživatelům při výskytu různých systémových událostí.

Velký grafický displej nabízí množství okamžitě dostupných informací. Uživatelé mohou například získat přístup k podrobným informacím o dveřích, které jsou otevřené nebo pootevřené a brání tak spuštění systému. Klávesnice zobrazují systémové informace a nabízejí různé způsoby konfigurace parametrů systému SPC přímo na místě – bez dalších nástrojů, jako je například počítač.

Díky volitelnému zásuvnému RF modulu se klávesnice mohou použít jako přijímače pro komunikaci s bezdrátovými detektory v okolí. To eliminuje potřebu samostatných přijímačů. Klávesnice navíc mají zásuvné svorkovnice, které umožňují snadnější připojení vodičů a jejich jednoduché zasunutí do klávesnic. Pro zapuštěnou montáž Siemens nabízí speciální rámeček, který umožňuje, aby byla klávesnice instalována v jedné rovině se stěnou. Pro instalaci do betonové zdi je k dispozici volitelný kovový kryt.

Kompaktní klávesnice jsou zpětně kompatibilní s existujícími systémy SPC. Uživatelé si mohou vybrat z osmi jazyků, které jsou dodávány jako standard s možností stažení dalších jazykových balíčků.
Řada zabezpečovacích systémů SPC od společnosti Siemens kombinuje sofistikovanou ochranu proti vloupání s nákladově efektivním konceptem instalace a modulárním designem. Systémy SPC jsou rozšiřitelné až na 512 zón, včetně 120 bezdrátových.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama