Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Webový server OZW772 propojuje systémy HVAC s přístroji elektrické instalace

Společnost Siemens uvedla na trh verzi V5.2 svého osvědčeného webového serveru OZW772 s vestavěným indikátorem spotřeby energie.

Vedle vzdáleného přístupu k regulátorům řady Synco podporuje nová verze serveru také přístup ke komunikačním objektům v S-módu přístrojů zapojených v síti KNX. Stávající instalace web serveru OZW772 lze na verzi V5.2 převést snadnou aktualizací firmwaru.

  • Společný vzdálený přístup k regulátorům HVAC řady Synco a elektrickým přístrojům s rozhraním KNX
  • Možnost integrace až 230 komunikačních objektů sběrnice KNX v S-módu
  • Záznam trendů s hlášením zasílaným prostřednictvím e-mailu

Webový server OZW772 ve verzi V5.2 poprvé umožňuje přistupovat z jednoho webového serveru jak k HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning ) regulátorům řady Synco, tak k dalším přístrojům připojeným ke sběrnici KNX. To značně usnadňuje obsluhu zařízení a sběr i analýzu údajů současně v obou soustavách. Jde o vlastnost důležitou při integrovaném použití technologie značky Siemens, díky které lze při realizaci komplexních úloh nyní nabídnout ucelená ověřená řešení. Tato komplexní řešení umožňují díky automatické výměně údajů mezi primárními zařízeními soustav topení, větrání a klimatizace (HVAC) a prostorovými přístroji dosahovat významných úspor energie.

Webový server OZW772 ve verzi V5.2 podporuje až 250 regulátorů Synco a lze k němu připojit až 230 komunikačních objektů sběrnice KNX. Komunikační objekty se připojují za použití programového nástroje ETS (Engineering Tool Software) a rozhraní KNXnet/IP, které je integrované do webového serveru.

Nově webový server OZW772 nyní nabízí také záznam časového průběhu sledovaných veličin s periodou vzorkování, kterou si uživatelé mohou libovolně zvolit v rozmezí od jedné vteřiny do jednoho dne. V případě potřeby server pošle uložené časové průběhy elektronicky až na dvě různé adresy.

Novou verzi firmwaru pro webový server V5.2 lze stáhnout na a nainstalovat ji na jakýkoliv již používaný web server OZW772. Tímto webovým serverem lze modernizovat také všechny stávající sestavy Synco-KNX.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama