Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LED osvětlení a jeho možnosti v současných interiérech

Klasické žárovce dala většina z nás už dávno sbohem. Než se ale v našich interiérech stačily ohřát ty úsporné, je tu další novinka, a to LED žárovky.

Ty nabízejí hned několik skvělých výhod, mezi které patří:

  • Až devadesátiprocentní úspora proti klasické žárovce,
  • Příjemné bílé světlo, které neunavuje oči
  • Dobré pořizovací náklady
  • Dlouhá životnost

Ideální do kuchyně

Ať už jako náhradu klasické zářivky, nebo jako bodová světla, která osvítí naši kuchyňskou linku. Obě možnosti jsou v tomto sortimentu k dispozici, a to s jistotou i zajímavých a elegantních variant. Navíc ona vestavná, tedy bodová svítidla lze umístit třeba i do podhledových konstrukcí, často ze sádrokartonu. Stejně tak je lze využít i jako osvětlení schodišť, nebo dalších míst.

Do pracovny i kancelářských prostor

Své uplatnění ale najde tato technologie také v pracovnách a kancelářských prostorech, kde se svítí třeba i více než 16 hodin denně. Využitím LED diod získáte dokonale osvětlené prostory, přitom bez obav z toho, že by bylo nepřetržité svícení znát také na vašem výpisu za elektřinu. Využít můžete nejenom klasických lampiček, ale i svítidel, které jsou instalované do podhledů. Samozřejmou variantou je i náhrada klasických zářivek a jejich trubic, které sice byly také úsporným řešením, ale jednalo se o poměrně nebezpečnou variantu – zvláště pro obsah použitých plynů.

Do obývacího pokoje i ložnice

Ani váš obývací pokoj nebo ložnice nemusí zůstat stranou. Použít můžete jak klasickou LED žárovku, kterou namontujete do svého lustru, tak lze vsadit i na kompletní designéry vytvořené lustry, které se stávají moderním doplňkem každého interiéru. Plánujete-li rekonstrukci, doporučujeme zaměřit se i na tento segment, jelikož jak jsme nastínili v úvodu, klasickým žárovkám už dávno odzvonilo.

 
 
Reklama