Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LED trubice s nejdelší životností a zárukou 7 let se vyrábí ve Finsku

LED trubice Valtavalo se zárukou 7 let jsou, vyráběny dle nově vydaného standardu EN 62776 (IEC), který přispívá ke zvýšení použitelnosti, bezpečnosti a vzájemné kompatibility LED trubic napříč trhem.

Sedmiletá záruka je důkaz výjimečně vysoké kvality LED trubic Valtavalo. Za běžných podmínek, činí průměrná životnost LED trubice G3+ 125 000 hodin.

LED trubice G3+ je navržena tak, aby obstála v extrémních podmínkách, odolala vibracím, stejně jako vysokým a nízkým teplotám. Pro zajištění vysoké kvality výrobků, používá Valtavalo jen ty nejlepší komponenty a systémová řešení i za cenu vyšších nákladů. Mimo to jsou G3+ také jedněmi z prvních LED trubic na trhu, které jsou vyráběny v souladu s novým standardem. Standard EN 62776, který byl vydán Mezinárodní Elektrotechnickou Komisí (IEC) v prosinci 2014, obsahuje pokyny pro zajištění kompatibility různých výrobců LED trubic a harmonizaci zkušebních postupů pro dozor nad trhem.

Tato standardizace umožňuje vyrábět LED trubice, které jsou kompatibilní s běžnými T8 fluorescenčními (zářivkovými) trubicemi. Mimo to, také definuje potřebné vlastnosti, jako mechanickou odolnost, fyzické rozměry a elektrické vlastnosti, které LED trubice musí mít, aby byly vzájemně kompatibilní. Rovněž také stanovuje potřebná značení, jaká produkt musí mít a jednotné zkušební praktiky.

Díky tomu je tak možné nahradit staré zářivkové trubice LED trubicemi a v budoucnosti použít jakékoli takto standardizované LED trubice, bez ohledu na jejich značku.
Tento standard tak přispívá ke zdokonalení použitelnosti a bezpečnosti LED trubic napříč trhem, což dle očekávání hodně urychlí přechod ze zářivkových trubic na LED trubice. Klient díky energetické úspoře a delší životnosti v porovnání s konvenčními zdroji podstatně zlepší své hospodaření.

 
 
Reklama