Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CAD Studio oznamuje významný meziroční růst

Podle předběžných výsledků společnost dosáhla v Česku a na Slovensku v roce 2014 obratu 303 milionů korun.

Praha, 13. ledna 2015 – Akciová společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a PLM řešení ve střední Evropě, potvrzuje trend pozitivních ekonomických výsledků. Objem prodejů narostl meziročně o více než pětinu. O čtvrtinu vzrostl celkový prodej licencí softwarových řešení od Autodesku, přičemž v oblasti strojírenství a výroby byl růst prodaných licencí oproti loňsku vyšší dokonce o více jak polovinu.

Z předběžných, dosud neauditovaných výsledků CAD Studia za rok 2014 vybíráme:

  • V České a Slovenské republice společnost vykázala obrat 303 milionů korun.
  • Prodeje meziročně narostly o 21 %.
  • Prodej licencí softwaru od Autodesku meziročně vzrostl o 25 %, v oblasti strojírenství a výroby dokonce o 57 %.
  • Rekordní počet nových projektů se podařilo získat v oblasti geoinformatiky.

S přechodem obchodního modelu u softwaru od Autodesku na předplatná Maintenance Subscription a pronájmy Desktop Subscription vzrostl počet zákazníků, kteří přešli na nejnovější verze produktů s pravidelnými platbami. Prodeje výrazně narostly zejména u komplexních řešení informačního modelu budovy (BIM) ve stavebnictví a architektuře, u automatizace konstruování (ETO) ve strojírenství nebo u automatizace obchodních postupů při propojování systémů CAD/PDM a ERP. CAD Studio vloni rovněž získalo rekordní počet nových projektů v oblasti geoinformačních systémů (GIS) – zejména díky vyjadřovacímu portálu, který se daří úspěšně nasazovat také u zákazníků s GIS řešeními na jiných technologiích, než od Autodesku.

U všech zmíněných oblastí hrají důležitou roli služby, které byly ve vyšší míře realizovány také u zákazníků v zemích západní Evropy.

Naši zákazníci oceňují vysokou odbornost konzultantů CAD Studia i aplikace z naší vývojářské dílny, které v rámci řešení dodáváme. Dlouhodobá důvěra našich zákazníků nám umožňuje trvale investovat do odbornosti i počtu specialistů. Tým CAD Studia se díky tomu rozrostl až na současných 76 zaměstnanců,“ připomíná Jan Binter, výkonný ředitel akciové společnosti CAD Studio. „Těší nás, že stavebnictví pomalu začíná nabírat dech. Zákazníci v tomto segmentu chápou důležitost řešení BIM – nejen z důvodu evropské legislativy, ale také pro přínosy, které tato technologie má. Jak pro ně samotné, z pohledu projekce, tak i pro investory využívající data pro efektivní správu majetku. V oblasti strojírenství představují důležitý posun projekty na technologii ETO, která umožňuje zautomatizovat celý postup od nabídky až po konstrukční podklady pro výrobu.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama