Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Procesorový modul KNX IP pro automatizaci budov

Osvědčená koncepce na nové úrovni: Procesorový modul KNX IP pro automatizaci budov je nyní již skladem.

Nový procesorový modul KNX IP představuje chytré řešení moderní automatizace místností a zařízení. Ve srovnání s předchozím modelem jsme procesorový modul ze systému WAGO-I/O-SYSTEM 750 vybavili výkonnějším procesorem. Ve spojení s dvojnásobnou programovou a čtyřnásobnou datovou pamětí to zaručuje dostatečnou rezervu i v komplexních řídicích systémech. Integrovaný dvouportový switch umožňuje procesorový modul přímo integrovat do sběrnicové topologie standardu Ethernet.
Další úložný prostor nabízí slot pro karty SD, který dovoluje realizovat například složitější webové vizualizace, ukládat data z protokolu trendu nebo vytvářet záložní kopie programu PLC (backup & restore). Stisknutím tlačítka spustíte procesorový modul s pevně nastavenou IP adresou, jejímž prostřednictvím bude trvale dostupný a konfigurovatelný. Omezení rychlosti telegramů a optimalizace pořadí při spouštění mimoto vylepšuje síťový provoz, což má za následek podstatně lepší spouštěcí charakteristiku.

Lepší souhra mezi softwarem ETS a CODESYS: Soubor SYM-XML je třeba synchronizovat jen při změnách rozhraní KNX. Při všech ostatních změnách programu v prostředí CODESYS odpadá nutnost vytvářet a importovat soubor SYM-XML mezi řídicím systémem a softwarem ETS. Pro lepší přehlednost a rychlejší obsluhu jsme navíc do softwaru ETS vrátili mimo jiné funkce z plug-inu WAGO.

Volně programovatelný procesorový modul KNX IP (750-889) umožňuje vzájemně propojovat, řídit, regulovat a monitorovat veškeré přístroje KNX v rámci různých profesí. Společně s I/O moduly ze systému WAGO-I/O-SYSTEM 750 lze do řízení navíc integrovat i další senzory, akční členy a podsběrnice, například DALI nebo EnOcean. Funkce směrovače (routeru) v kombinaci s modulem TP1 pak dvoulinkový svět KNX automaticky propojí se standardem Ethernet. Díky tomu je možné budovu nebo zařízení obsluhovat jak z místní sítě, tak prostřednictvím internetu.


 
 
Reklama