Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FOR ENERGO: od elektroaut po letadla na elektrický pohon

Podle odborníků čeká ČR v příštích letech velký rozvoj elektromobility. S aktuálním vývojem tohoto oboru v ČR se seznámí účastníci ENERGO SUMMITu, nejočekávanější události veletrhu FOR ENERGO i energetiky.

Návštěvníkům veletrhu se představí nové elektromobily předních značek i v ČR unikátní elektrická motorka typu „chopper“ či experimentální letoun na elektrický pohon. Akce FOR ENERGO proběhne ve dnech 18. až 20. listopadu 2014 v areálu PVA EXPO PRAHA.

Na letošním veletrhu FOR ENERGO dostane elektromobilita, jako moderní a ekologický způsob dopravy, velký prostor jak ve výstavních expozicích, tak v doprovodném programu. Trendům a vývoji v tomto progresivním oboru se budou věnovat odborníci v samostatném bloku přednášek na ENERGO SUMMITu. Tomáš Chmelík ze společnosti ČEZ zde bude přednášet o budování sítě veřejných dobíjecích stanic a projektu Elektromobilita. „V roce 2020 očekáváme větší nárůst v prodejích elektromobilů, veřejnost si bude moci vybrat z širší nabídky vozidel a od více značek. Pokud dosud omezoval rozvoj elektromobility nedostatečný počet dobíjecích stanic, počítáme do budoucna s tím, že posílí i tato infrastruktura,“ komentuje vývoj v oboru Chmelík.

Veletrh FOR ENERGO nabídne zájemcům možnost prohlédnout si v ČR ojedinělé exempláře dopravních prostředků využívajících elektrický pohon. K vidění zde bude experimentální letoun, který byl vytvořen ve spolupráci VUT v Brně se společností JIHLAVAN airplanes. Proti konkurenčním experimentálním letadlům na elektrický pohon tento model disponuje výrazně vyšší zásobou energie, která umožňuje uskutečňovat lety delší než 1 hodinu.



ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama