Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Snadné a moderní řízení přístupu přes internet pro malé a střední podniky

Kontrola vstupu slouží primárně k pohodlnému průchodu „schválených“ osob v určených časových intervalech a současně k zabránění vstupu „neschváleným“ osobám. Požadavky na zabezpečení dveří jsou ve většině případů stejné, ale liší se bezpečnostní úrovně jednotlivých dveří.

Nový systém Aliro se vyznačuje jasně strukturovanou systémovou architekturou s uživatelsky přátelským softwarem a intuitivními mobilními aplikacemi, nevyžaduje složitou instalaci a údržbu a přitom nabízí praktické možnosti řízení přístupu. Díky své flexibilní koncepci obsluhy může být systém ovládán v podstatě z jakéhokoli zařízení připojeného k internetu.

  • Zcela nový systém v oblasti kontroly vstupu se zjednodušeným portfoliem HW produktů
  • Zřetelně strukturovaná architektura systému umožňuje snadné plánování a konfiguraci
  • Předem konfigurované řešení kontroly vstupu pomáhá efektivně snižovat náklady
  • Dálkové monitorování a správa pomocí internetu
  • Intuitivní webový prohlížeč a mobilní aplikace

Každé dveře mají jednu jednotku kontroly vstupu (přístupový bod). Pro firmy je tak mnohem snazší navrhnout strukturu systému a odhadnout náklady. Přístupové body se navíc mohou používat jako záznamové stanice, což eliminuje nutnost dalšího hardwaru. Náklady na systém jsou úměrné počtu dveří, které mají být chráněny - přehledná architektura tak zvyšuje transparentnost ceny pro uživatele.
Systém Aliro se ideálně hodí pro malé až středně velké podniky, jako jsou maloobchodní prodejny, zdravotnická střediska a kanceláře apod., vyžadující jednoduchý systém kontroly vstupu, který může spravovat až 512 dveří, 10 000 uživatelů a 100 000 karet.

V rámci pružné instalace může systém Aliro využívat stávající IP síť u dveří nebo jej lze kabelově připojit do struktury RS485. V případě potřeby může firma provádějící instalaci snadno upravit standardní konfiguraci systému kontroly vstupu tak, aby bylo možné vyhovět specifickým uživatelským požadavkům. Pokud však uživatel nevyžaduje přizpůsobení, jsou přístupové body při dodání přednastaveny, aby bylo zajištěno co nejrychlejší uvedení do provozu.

Systém Aliro využívá nejmodernější generaci čteček karet MiFare od společnosti Siemens. Ty jsou vybaveny integrovaným OLED displejem, na kterém se zobrazují aktuální hlášení a instrukce podle oprávnění uživatele, což umožňuje přímou interakci s držitelem karty. Uživatelské rozhraní je k dispozici v jedenácti evropských jazycích. Systém Aliro je kompatibilní se všemi běžnými technologiemi čteček karet na trhu. Podporuje nejen lokální integraci s PZTS (poplachové zabezpečovací a tísňové systémy), ale obsahuje také ochranné funkce bránící zneužití.

Software Aliro funguje na bázi internetové aplikace, stačí jej nainstalovat jen na jeden počítač. Programové vybavení automaticky detekuje zařízení, a protože je instalace založená na IP, přiřazuje jim síťové adresy. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní je konfigurace programového vybavení rychlá a snadná.

Oprávnění uživatelé mohou monitorovat a spravovat systém Aliro odkudkoli pomocí standardního webového prohlížeče. K dispozici jsou také speciální aplikace pro chytré telefony. Tyto mobilní aplikace mají moderní, intuitivní uživatelské rozhraní a podporu pro všechny hlavní funkce, jako je monitorování dveří a alarmových systémů, odblokování dveří a správu uživatelů.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama