Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž E.ON Energy Globe Award ČR - hlasování

E.ON Energy Globe Award ČR je soutěž, která oceňuje projekty a inovativní nápady z oblasti ochrany životního prostředí a úspor energií. Ocenění bývá také přezdíváno jako „udělování ekologických oskarů“.

Jedná se o českou variantu mezinárodně uznávané soutěže Energy Globe Award, kterou v České republice už několik let vyhlašuje energetická společnost E.ON.

Cílem této soutěže je mimo jiné zviditelnit takové projekty, které si zaslouží publicitu za svůj inovativní přístup k úsporám energií či ochraně životního prostředí a které mohou sloužit jako inspirace pro ostatní – aby co nejvíce z nás začalo aktivně přemýšlet o tom, jak se podílet na ochraně životního prostředí a přírodních zdrojů.

O velkém zájmu o českou část prestižní soutěže svědčí i počet přihlášených projektů, kterých bylo jak v roce 2013, tak v letošním roce, více než dvě stovky. Přihlášené projekty jsou podle svého zaměření roztříděny do kategorií Obec, Kutil, Firma a Mládež. V roce 2014 byla také poprvé vyhlášena kategorie Nápad, v níž jsou hodnoceny projekty, které na svou realizaci teprve čekají. Předkladatel vítězného projektu této kategorie získá finanční i odbornou podporu k realizaci svého nápadu.

Všechny projekty, přihlášené do soutěže E.ON Energy Globe Award ČR, jsou hodnoceny odbornou komisí, která v každé kategorii nominuje 3 nejlepší - s výjimkou kategorie Nápad, jejíž hodnocení probíhá samostatně. Veřejnost bude mít od 08. 07. 2014 do 30. 09. 2014 možnost hlasovat pro nejsympatičtější projekt ze všech 12 nominovaných. Projekt Sympatie bude spolu s vítěznými projekty jednotlivých kategorií a celkovým vítězem soutěže E.ON Energy Globe Award ČR 2014 vyhlášen 6. října na slavnostním galavečeru ve Vinohradském divadle, jehož záznam bude přenášet Česká televize.

Celkový vítěz soutěže E.ON Energy Globe Award ČR 2014 získá hrubou stavbu nízkoenergetického domu – dřevostavby systému Legopan 108 Saint-Gobain – v hodnotě 1,1 mil. korun a tepelné čerpadlo vzduch-voda aroTHERM od společnosti Vaillant. Zároveň bude se svým projektem reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále soutěže Energy Globe Award. Hodnotné ceny od společnosti E.ON a partnerů soutěže získají rovněž vítězné projekty jednotlivých kategorií včetně výherce projektu Sympatie.

Hlasování veřejnosti o projekt Sympatie 2014
Dne 8. 7. 2014 bylo spuštěno on-line a SMS hlasování o projekt Sympatie.

Veřejnost bude mít možnost hlasovat pro ten nejsympatičtější projekt ze všech 12 nominovaných.

Vítězný projekt bude vyhlášen na slavnostním vyhlášení vítězů dne 6. 10. 2014 ve Vinohradském divadle.

Autor projektu obdrží hodnotné ceny, kterými jsou balíček spotřebičů od partnera soutěže Gorenje spol. s r.o. v hodnotě 65 000 Kč a poukaz na nákup výrobku Vaillant dle vlastního výběru v hodnotě 50 000 Kč.

Ceny čekají také pro samotné hlasující – všechny došlé a platné hlasy budou zařazeny do soutěže o elektrokolo, úspornou ledničku gorenje a 5 praček gorenje powered by E.ON.

Hlasovat můžete až do 30. 9. 2014.


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama