Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový Modbus RTU modul pro měřiče KAMSTRUP MULTICAL® 62/601/602/801

Modbus je otevřený, rozšířený a zavedený komunikační protokol používaný pro aplikace v automatizaci budov. Zajišťuje snadnou integraci měřičů tepla, chladu a vody firmy Kamstrup do sítí Modbus.

Zásuvný modul Modbus, pro měřiče MULTICAL®, zajišťuje snadnou integraci měřičů tepla, chladu a vody firmy KAMSTRUP do sítí Modbus.

Modul Modbus komunikuje jako RTU (Remote Terminal Unit) „slave device“ přes galvanicky oddělenou síť RS-485. Přenáší velké množství aktuálních a akumulovaných dat. Komunikační rychlost je až 76.800 bit/s, a je nastavitelná stejně jako parita. K dispozoci je rozsah adres v rozmezí 1 - 247, defaultně jeho adresa odpovídá poslednímu trojčíslí výrobního čísla měřiče. Při použití modulu by měl být měřič napájený ze sítě 230 VAC nebo 24 VAC.

Zásuvný modul ModbusZásuvný modul Modbus

Prostřednictvím tohoto modulu mohou být z měřičů MULTICAL® přenášena rovněž stavová hlášení (info-kódy): hlavní alarm, porucha komunikace, chyba měření teploty, únik vody, překročení nominálního průtoku, zavzdušnění systému anebo špatný směr průtoku.

Dva impulsní vstupy dovolují připojení a odečet dvou externích vodoměrů nebo elektroměrů s impulsními výstupy.

Modbus modul odpovídá mezinárodním standardům a jeho schválení je zahrnuto i v ověření měřičů MULTICAL® podle směrnice MID.

Získejte bližší informace nebo technické materiály k modulu Modbus. Jsme Vám k dispozici osobně, telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.


Kamstrup A/S
logo Kamstrup A/S

Přímé zastoupení dánské společnosti Kamstrup A/S - výrobce měřičů energií. Dodáváme ultrazvukové měřiče tepla, chladu a vodoměry. Rovněž nabízíme komplexní systémy dálkových odečtů a zpracování naměřených dat.

 
 
Reklama