Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

"Konfekční" datové centrum pro nové logistické centrum

V rámci řešení RiMatrix S obdrží zákazník kompletní a plně funkční datové centrum včetně severových a datových rozváděčů, chlazení, napájení, záložního napájení, monitoringu a software pro řízení infrastruktury datového centra (DCIM).

Jeden z předních německých dodavatelů přesného nářadí, Wollschäger Group, byl prvním zákazníkem, který vsadil na standardizované datové centrum RiMatrix S. Tento nový koncept představila společnost Rittal na veletrhu CeBit 2013. Wollschläger Group je rodinná firma, která působí na mezinárodních trzích a v posledních letech dosáhla výrazného růstu. Aby mohl být zajištěn rozvoj obchodních aktivit i v následujících letech, bylo rozhodnuto o přestěhování nového logistického a administrativního centra do lokality u města Bochum, a také pro novou IT infrastrukturu.

Technologie ukryté za řešením Rittal RiMatrix S

S jedinečným konceptem RiMatrix S pro výstavbu standardizovaných datových center může být datové centrum nakonfigurováno, dodáno a uvedeno do provozu ve velmi krátkém čase. Z předem nakonfigurovaných komponent mají užitek všechny prvky procesního řetězce od poradenství až po servis. RiMatrix S je perfektním řešením pro moderní standardizovanou IT infrastrukturu s jednotnými rozhraními a průběžnou automatizací.

standardizované datové centrum RiMatrix S
Standardizované datové centrum RiMatrix S

Pro dosažení co nejvyšší hustoty montáže serverů a síťových technologií Rittal vyvinul pro RiMatrix S zcela nový systém chlazení (zero-U-space cooling system, ZUCS), který je kompletně zabudován do zdvojené podlahy. Tepelné výměníky voda/vzduch se nacházejí přímo pod serverovými rámy. Příslušné ventilátory vhánějí chladný vzduch přes perforované dno přímo před servery. Protože by dveře serverových skříní bránily průchodu vzduchu, byly u řešení RiMatrix S použity pouze rámy. Studenou uličkou vedenou mezi soklem a střechou je důsledně oddělena studená a teplá zóna. Vysoká dostupnost je dosažena také díky redundanci n+1 i v oblasti klimatizace.

 
 
Reklama